StoryEditor
KulturaU KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA

Ne propustite večeras "Liliom" u izvedbi Julj Ansambla iz Moskve!

Piše PSD.
3. studenog 2017. - 10:49

Večeras u sklopu festivala Dubrovnik Art Forum na velikoj sceni Kazališta Marina Držića igra predstava "Liliom" u izvedbi JuljAnsambla iz Moskve. Ulaznice po cijeni od 30kn možete kupiti / rezervirati na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com

Priča glavnog junaka, najavljivača u lunaparku, Lilioma, odavno je dobro poznata u Europi i Americi. 1934. godine u Francuskoj je izašao film poznatog njemačkog redatelja Fritza Langa, a 1945. je na Broadwayju premijerno prikazan "Vrtuljak" kojega je "Time" proglasio najboljim mjuziklom 20. stoljeća. U Rusiji se ovaj mađarski komad postavio prvi put. "Liliom" je Rusiji otkrio novo redateljsko ime, Attilu Vidnyánszkog ml., sina i nasljednika djela redatelja Attile Vidnyánszkog st. 

Siromašni najavljivač u lunaparku Liliom zaljubljuje se u djevojku Julie. Ljubomorna gazdarica lunaparka madame Moscat daje otkaz Liliomu. Nezaposleni zaljubljeni par živi zajedno. Julie je trudna. Liliom mora podići obitelj pa sudjeluje u pljački. Bježeći od policije Liliom počini samoubojstvo. Na drugom svijetu dobije pravo da se na jedan dan vrati na Zemlju i pokuša ispraviti svoje greške.

#KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA#DUBROVNIK ART FORUM
loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 09:55