StoryEditorOCM
KulturaU DVORU |

NAIRA ASATRYAN ODRŽALA DONACIJSKI KONCERT Za županijsko Društvo distrofičara prikupljeno skoro 5.800 kuna

Piše Dv
10. listopada 2021. - 11:08

Već šest godina DSO u okviru svojeg festivala Jesenji glazbeni moskar organizira donacijski koncert s pijanisticom Nairom Asatryan. Svake se godine sredstva prikupljaju za određenu humanitarnu inicijativu, organizaciju ili udrugu.

Sinoć je u Dvoru ponovno održan donacijski koncert, na kojem je usprkos kiši i lošem vremenu zbog kojeg je već jednom bio odgođen bilo publike koja uživa u klasičnoj glazbi, posebno kad je u dobrotvornu svrhu.

image
DSO

Asatryan je na klaviru izvela četiri prekrasne skladbe F. Chopina: Balada br. 1 u g-molu, op. 23; Balada br. 2 u F-duru, op. 38; Balada br. 3 u As-duru, op. 47 i Balada br. 4 u f-molu, op. 52. Poslije svake izvedbe publika je dugačkim pljeskom pozdravljala našu pijanisticu, redovitu i rado viđenu gošću Orkestra.

Po završetku nastupa, ravnatelj DSO-a Damir Milat uručio je ček na prikupljeni iznos od 5.780,00 HRK predstavnici Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije za čije se potrebe koncert održao. Zahvalila je Nairi na njezinoj nesebičnosti i naglasila da je i Gradu i svijetu potrebno više takvih ljudi. Damir Milat podsjetio je publiku na dosadašnje koncerte i poteškoće s kojima se danas susrećemo, dok je Naira Asatryan poslala poruku strpljenja i važnosti kulture u ovim čudnim vremenima kroz koja prolazimo.

03. lipanj 2023 03:50