StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

Nagrađivani dramatičar Davor Špišić stiže u teatar

Piše dv
23. svibnja 2023. - 09:24

Ovog tjedna nagrađivani dramatičar Davor Špišić stiže u Kazalište Marina Držića, točnije 24. svibnja u 19h uz slobodan ulazak će se održati Razgovori o kazalištu koje će moderirati književnica Staša Aras.

Povod je ovotjedna premijera nagrađivanog teksta "Dječak" za koji je Špišić dobio 2. nagradu „Marin Držić“ za 2019. godinu. Drama tada je imala video-online premijeru u vremenu pandemije u Zagrebačkom kazalištu mladih 2021. godine, a ovog četvrtka, 25. svibnja će biti premijerno izvedena u dubrovačkom KMD-u na Velikoj Sceni. Reprize su 1. & 2. lipnja, a sve izvedbe počinju u 20 sati.

Radnja Špišićeve drame „Dječak“ događa se u nesigurnom postratnom vremenu. U zrakopraznom prostoru države izgrađene na masovnim žrtvama i pojedinačnom bogaćenju. Oholi vlastodršci uporno podgrijavaju krvave mitove i tako lakše vladaju narodom prezrenih.

Komad režira Tamara Damjanović, a sve zainteresirane pozivamo na besplatno događanje i Razgovore o kazalištu 24. svibnja od 19h na kojima će moći iz prve ruke saznati više detalja od suvremenog dramatičara, scenariste i prozaika Davora Špišića.

19. travanj 2024 20:21