StoryEditorOCM
KulturaPOVRATAK U NORMALU |

VIJEĆNICI NA SJEDNICI, GLUMCI NA TARACI Ispred dubrovačkog teatra i Gradske kavane dramski umjetnici zaigrali Gradu i Vojnoviću u čast!

Piše Dv
4. lipnja 2020. - 21:31
Prva od tri poklon izvedbi građanima Dubrovnika pod nazivom ”Glumci Gradu” u režiji Srđane Šimunović izvedena je taraci Kazališta Marina Držića i Gradske kavane kao hommage  Ivu VojnovićuBožo Radić /Hanza Media
Dok se u Velikoj vijećnici odvijala 30. sjednica Gradskog vijeća, prva od ukupno tri poklon izvedbi građanima Dubrovnika pod nazivom "Glumci Gradu" u režiji Srđane Šimunović izvedena je taraci Kazališta Marina Držića i Gradske kavane.

Riječ je o hommageu velikom Ivu Vojnoviću. Prvi je ovo kazališni događaj u Dubrovniku nakon stanke zbog korone, a uz prisustvo publike.

U predstavi igraju: Izmira Brautović, Nika Lasić, Perica Martinović, Mirej Stanić, Bojan Beribaka i Srđana Šimunović. Ova predstava je ostvarena na tragu iniciranog projekta #umjetnicigradu koji je proteklih mjeseci bio ostvaren od strane mnogobrojnih ustanova, udruženja i pojedinaca koji djeluju u Dubrovniku.

Kazalište Marina Držića se također zahvaljuje u pomoći na realizaciji projekta od strane ustanove u kulturi Grada Dubrovnika – Dubrovački Muzeji te ravnateljici Julijani Antić Brautović.

Dodatne dvije izvedbe moguće je pogledati 5. i 6. lipnja s početkom u 20 sati.
20. travanj 2024 00:06