StoryEditorOCM
KulturaU NARODNOJ KNJIŽNICI GRAD VEČERAS U 19 SATI

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 'Hologrami nade' Ivana Koprića

Piše PSD.
11. studenog 2019. - 11:20
U Mjesecu hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice organiziraju predstavljanje zbirke poezije dr. sc. Ivana Koprića „Hologrami nade“ koje će se održati u ponedjeljak, 11. studenoga 2019., u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Uz autora, zbirku će predstaviti prof. dr. sc. Snježana Banović i dr. sc. Vlaho Bogišić, a stihove će čitati Edi Jertec, glumac Kazališta Marina Držića.
Pokušavajući uhvatiti svoj hologram nade, pretačući misli i emocije u riječi, Ivan Koprić rukom je na papiriće ispisivao pjesme odražavajući tako trenutak onedrevne potrebe da se nešto zapiše. „Sjene“, „Perlice na tamnom nebu“, „Kako se ljubav sniva“ i „Prostor slobode“, u četverotaktnom ritmu vode nas kroz zbirku, polazeći od događaja koje bismo najradije zaobišli, preko perlica koje skupljamo kako bismo sastavili životnu nisku uspjeha i ljubavi koja nas pokreće, do prostora slobode za kojim žudimo.
Samoća je dio života otuđenog društva. No život, kaže Koprić, traži od nas da se uzdignemo i prevladamo teškoće. I svugdje gdje vidimo izlaz treba krenuti za njim. Ponekad će se pokazati da je to hologram, ponekad će doista biti izlaz…

Dr. sc. Ivan Koprić rođen je 6. siječnja 1965. u Vrbovcu. Završio je studij prava u Zagrebu, gdje je i doktorirao 1999. Zaposlen je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 1990. U zvanje redovitog profesora upravne znanosti izabran je 2008., a u trajno zvanje potvrđen 2013. godine. Obavljao je niz sveučilišnih i javnih dužnosti, objavio je mnoge znanstveno-stručne knjige i radove te sudjelovao u mnogim znanstvenim i stručnim projektima u zemlji i inozemstvu. Hologrami nade, njegova prva zbirka poezije, sadrži sto pjesama napisanih uglavnom tijekom nekoliko posljednjih godina.
24. travanj 2024 18:06