StoryEditorOCM
KulturaPREDSTAVLJANJE NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE

Krunoslav Šokac novi je umjetnički voditelj Linđa

Piše PSD.
17. studenog 2016. - 18:06

Novi umjetnički direktor Folklornog ansambla Linđo je Krunoslav Šokac. Vodstvo ansambla predstavilo je novog čovjeka Linđa na konferenciji za medije.

- Tijekom sezone smo imali preko 100 nastupa, naša sezona traje od početka travnja do početka studenog. Po broju nastupa smo se približili LADU. Obnovili smo prostore kako u Lazaretima tako i Umjetničkoj galeriji. U tijeku su završni radovi, a radit ćemo i na postavljanju vanjske pozornice ovdje u Lazaretima s oko 300 mjesta za publiku. Nakon Sulejmana Muratovića Suleta kadar umjetničkog direktora nije bio popunjen. Raspisali smo natječaj, na njega se javio gospodin Šokac s kojim smo stupili u kontakt. Upravno vijeće je jednoglasno usvojilo odluku o imenovanju Krunoslava Šokca novim umjetničkim voditeljem, kazala je ravanteljica ansambla, Anuška Matušić.

Šokac je kao plesač i pjevač radio u ansamblu LADO.

- Mjesec sam dana sam ovdje i zatekao sam sjajan tim. Moramo zahvaliti kolegama voditeljima, osobno sam oduševljen A-ansamblom. Napravio sam novu preraspodijelu tako da imamo 3 probe u tjednu. Mogu najaviti humanitarni nastup 13. prosinca na kojem će gledatelji imati priliku čuti i vidjeti dvije praizvedbe. Također, mogu najaviti i božićni koncert na kojem će biti izvedene četiri praizvedbe, kazao je Šokac.

24. travanj 2024 15:11