StoryEditor
KulturaZapažen rezultat

Kolarini osvojili tri nagrade na međunarodnom festivalu: Predstava "Karaoke show" gostovala u Ubu na trinaestom Repassage Festu

Piše dv
12. studenog 2021. - 20:21

Kazališna družina Kolarin je s predstavom „Karaoke show“ autora Davora Špišića, u režiji Paola Tišljarića gostovala na 13. međunarodnom Repassage Festu u Ubu.

U konkurenciji od pet najboljih predstava iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, Kolarini su predstavljali Hrvatsku na završnoj večeri. Repassage fest je mjesto za umrežavanje i upoznavanje s radom amaterskih kazališta iz drugih zemalja te sudjelovanje na okruglim stolovima s profesionalnim glumcima i redateljima.

Kolarini i “Karaoke show” osvojili su 3 nagrade na ovom festivalu.

„Karaoke show“ je priča o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove. To je priča o dvije sestre koje su neostvarene i prepuštene same sebi i njihovom podstanaru, koji je također nesretan u ljubavi, i gdje su životne situacije prikazane na komičan način. Na sceni glumci uživo izvode brojne glazbene hitove u posebnim aranžmanima.

U predstavi glume Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić.

Prema odluci stručnog žirija čiji su članovi bili: Milan Caci Mihailović, glumac Ateljea 212, Vladan Gajović, prvak Drame beogradskog Narodnog pozorišta i kazališni redatelj Marko Misirača, nagradu za najbolju glumicu festivala pripala je Jelici Čučević za ulogu Senke, a predstava Karaoke show dobila je posebnu nagradu za scensko-glazbeni nastup. Jelici Čučević pripala je još jedna nagrada “Glumac večeri” prema odluci žirija publike, a koju je uručio Vlada Tadić, direktor Repassage festa.

Najboljom predstavom festivala proglašena je „Antigona v New Yorku“ Kulturnog društva „Loški oder“ iz Škofja Loke.

Predstava „Karaoke show“ sad ima ukupno 8 nagrada.

item - id = 1142594
related id = 0 -> 1149311
related id = 1 -> 1148797
09. prosinac 2021 00:02