StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

IZVEDENA BALETNA PREDSTAVA COPPELIA Plesači Umjetničke škole majstorski dočarali slatku romantičnu priču

Piše PSD.
27. svibnja 2018. - 10:28

Premijera baletne predstave ”Coppelia” Léa Delibesa izvedena je na velikoj sceni dubrovačkog teatra. Riječ je o koprodukciji između Kazališta Marina Držića i Umjetničke škole Luke Sorkočevića, a predstavu izvodi šezdesetak plesača Baletnog odjela UŠLS-a uzrasta od 7 do 14 godina uz potporu glumca i člana ansambla KMD-a, Edija Jerteca.

Autorski tim (koreografija i režija) čine: Gousel Galioullina, Zrinka Japunčić, Doris Pavleković, Tea Prkačin i Alida Vuković.

- Ideja za projekt javila se već u rujnu prošle godine, pripreme oko glazbe i libreta smo radili prva tri mjeseca. Ranije smo imali neke koprodukcije s Kazalištem, bili su to „Pinocchio“, „Ivica i Marica“, „Crvenkapica”... Uvijek smo imali završnu produkciju u Kazalištu. Ove godine smo htjeli nešto malo drugačije. ”Coppelia” je jedan od najizvođenijih baleta i nosi određenu težinu, a mi radimo s djecom jer zasad u Dubrovniku imamo samo nižu baletnu školu. U projekt je uključeno šezdesetak djece. Ovim putem zahvaljujem svim profesoricama koje su odvajale slobodno vrijeme jer sva koreografija, satovi, uvježbavanja subotom, nedjeljom i u sva moguća doba su se odrađivali mimo nastavnog plana i programa, pojašnjava nastavnica pripremnih razreda Japunčić i zahvaljuje KMD-u i ravnatelju Anti Vlahiniću.

- Za balet trebate imati scenografiju, adekvatna svjetla, kostime, baletni pod, a jedino mjesto gdje se u Dubrovniku može razviti ta čarolija jest KMD. Zahvalna sam i Ediju Jertecu koji je prihvatio ulogu doktora Coppelijusa i dao cijelog sebe: i dušu i srce. Dolazio je i plesao na probama, a djeca su ga sjajno prihvatila. On se s učenicima stvarno sjajno snašao i mislim da će publika uživati i u njegovoj izvedbi, istaknula je u Japunčić u samoj najavi.

Scenografkinja je Anamarija Obradović, kostimografkinja Renata Sekulović, prilagodbu glazbe priredio je Viktor Lenert, dizajn svjetla Silvio Giron, narator je Sebastijan Vukosavić, a inspicijentica je Anita Bubalo.

Reprizna izvedba predstave na rasporedu je 27. svibnja s početkom u 20 sati. Ulaznice koštaju simboličnih 30 kuna, a dubrovačka će publika imati priliku pogledati ”Coppeliju” 15. i 16. lipnja u KMD-u.

19. travanj 2024 01:20