StoryEditorOCM
KulturaU MULTIMEDIJALNOM IZDANJU

Iris Lobaš Kukavičić otvorila izložbu „Odakle dolazimo?, Što smo mi?, Kamo idemo?“

Piše dv
21. lipnja 2021. - 23:07
Iris Lobaš Kukavčić otvorila multimedijalnu izložbu „Odakle dolazimo?, Što smo mi?, Kamo idemo?“Tonči Plazibat/ Cropix

Između vanjskih i unutarnjih vrata od Pila, ovog ponedjeljka Iris Lobaš Kukavičić otvorila je pop-up izložbu/multimedijalnu instalaciju pod nazivom „Odakle dolazimo?, Što smo mi?, Kamo idemo?“.

“Multimedijalna ambijentalna instalacija je svojevrsno umjetničko propitivanje kretanja ljudi i stanja prije pandemije te neizvjesnosti i kaotičnosti vremena u kojemu se nalazimo i postavljamo pitanja: Odakle dolazimo?,Što smo mi? i Kamo idemo? Rad je nastajao u protekle dvije godine. Početna ideja i postavljena pitanja, u novonastaloj situaciji, postajala su složenija i rad je potpuno neočekivano dobio novu dimenziju.

Animirane skulpture video radom  postavljene u suodnos s glazbom Srđana Berdovića koju izvode japanske perkusionistice na vrlo egzotičnim instrumentima od kamena, stvaraju ambijent inkorporiran u stoljetni kamen Grada. Kako se rad razvijao tako su se dogodile različite suradnje s izvrsnim ljudima koji su uvelike doprinijeli njegovoj realizaciji.” – rekla je Iris Lobaš Kukavičić, autorica izložbe.

23. travanj 2024 13:14