StoryEditorOCM
Kultura3. DUBROVNIK ART FORUM / DANI RUSKE KULTURE

IMAM 30 GODINA Predstava koja je zbližila Dubrovnik i Moskvu 

Piše PSD.
8. studenog 2018. - 15:32
U sklopu trećeg Dubrovnik Art Foruma /Dana ruske kulture u Kazalištu Marina Držića izvedena je predstava u produkciji Gogolj Centra - "Imam 30 godina". Komad je to u izvedbi Vasilija Zorkija, glazbenika, scenarista i kreativnog direktora festivala “Picnic Afisha“ te glumice Arine Marakuline. Tekst se temelji na kolumnama pod nazivom “Unknown townspeople”, koje je Zorkij napisao u razdoblju od 2014. do 2016.  za website The Village. Ti zapisi reflektiraju život čovjeka u svojim tridesetima koji živi u modernoj Moskvi. Glazbeni sastav „Zorkiy“ u sastavu Fedor Kandinskii (bar(klavijature), Denis Lipatov (bubnjevi) te Igor Gribov (gitara) također je sudjelovao u izvedbi komada.

Valja naglasiti kako je Helena Tomašković sinkronizirano prevela svaku rusku riječ koja je došla s pozornice. „Imam 30 godina“ je mješavina između glume, koncerta, stand up-a i motivacijskog govora koji prilično tečno funkcionira.

Nakon turobnih „Demona“ dan prije, „Imam 30 godina“ bilo je istinsko opuštanje. Bilo je i par zgodnih asocijacija na Hrvatsku i Dubrovnik, tematiziralo se zbližavanje kultura i naroda, vrlo realno se kritiziralo stanje u Moskvi i Rusiji, a zaključna poruka bila je jasna – ljubav prije i iznad svega.   

Sljedeći događaj u sklopu 3.DAF-a je plesna predstava „Nedostupno“ koreografkinje Zrinke Lukčec koja je na rasporedu 11. studenog s početkom u 20 sati u KMD-u.
 
18. travanj 2024 08:12