StoryEditor
KulturaSUTRA OTVARANJE

"Horizont sjećanja" Ivane Dražić Selmani u atriju palače Sponza

Piše DV
11. srpnja 2020. - 11:40
Ivana Dražić Selmani ”Ciklusi ”Bella Vista” i ”Na Dančama” neće biti predstavljeni kao njena obiteljska prošlost, već kao osobna prošlost koju je proživjela kroz te radove”Božo Radić/HANZA Media
Izložbeni program 71. Dubrovačkih ljetnih igara počinje otvorenjem izložbe "Horizont sjećanja" Ivane Dražić Selmani, u atriju palače Sponza, u nedjelju, 12. srpnja u 21 sat.

"Ova izložba Ivane Dražić Selmani jedinstvena je jer se ne radi o retrospektivi u klasičnom galerijskom smislu koji bi obuhvatio konkretne dosadašnje radove umjetnice, već je izrodila novo djelo, novu instalaciju, satkanu od njezinih prethodnih radova. Odgovarajući na zahtjevnost prostora Palače Sponze, pred promatrača je postavila svoj horizont sjećanja, a ovog puta to su sjećanja na njene radove, kroz njih i na život, njen ili tuđi. Dražić Selmani preuzima svoj prethodni rad te kroz njega revidira sebe. Ciklusi "Bella Vista" i "Na Dančama" tako neće biti predstavljeni kao njena obiteljska prošlost, već kao osobna prošlost koju je proživjela kroz te radove. Kako to opisuje autor teksta kataloga izložbe Josip Klaić: 'Horizont nije samo prostorna odrednica, spajanje zemaljskog i nebeskog. On je misao, ideja, simbol pa čak i forma. Sve te razine sažimaju se u djelu Ivane Dražić Selmani'", najavljuju iz DLJI.

Ivana Dražić Selmani slikarstvo je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1997. godine. Bavi se pedagoškim radom i članica je HDLU-a Dubrovnik, Art radionice Lazareti i Kinookusa. Izlagala je samostalno i na više od trideset skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Dubrovniku. Nakon otvorenja, izložba će se u Sponzi moći razgledati svakim danom od 9 do 22 sata, sve do 9. kolovoza.
loading...

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 04:06