StoryEditorOCM
KulturaDANI UMJETNIČKE ŠKOLE

GALERIJA MLADIH Otvaranje izložbe "Dubrovnik kao filmski set"

Piše PSD.
29. svibnja 2018. - 18:18

Dugogodišnja je praksa da se u sklopu Dana Umjetničke škole u „Galeriji mladih“ maturanti Slikarsko-dizajnerskog odjela predstave sa svojim završnim radovima. Ove godine su profesori i učenici odlučili napraviti nešto novo i u sklopu navedene manifestacije 29. svibnja s početkom u 19.30 sati otvoriti izložbu "Dubrovnik kao filmski set" te izložiti radove koji su nastali kao plod suradnje s bivšim učenicima UŠLS-a koji su završili svoje formalno školovanje na umjetničkim akademijama i imali zapažene javne nastupe.

Tako su Roza Zanini Mozara, koja je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završila smjer snimanja i Miran Dilberović, koji je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao na katedri za animirani film i nove medije; održali dvije zasebne radionice za ovogodišnje maturante. Rezultate tih radionica predstavljaju se na ovoj izložbi.

- Namjera nam je bila približiti učenicima suvremene stvaralačke prakse i senzibilitet vremena u kojem živimo kroz suradnju i druženje s bivšim učenicima, sad već uspješnim umjetnicima. Dosadašnji uspjesi Roze, koja nastavlja svoje školovanje na komunikologije i Mirana, koji živi i umjetnički djeluje u Londonu odličan su primjer i poticaj učenicima, a osobito sadašnjim maturantima, za uspješan nastavak umjetničkog školovanja. Nadamo se da će se ovaj vid suradnje nastaviti te da će već za koju godinu i neki od današnjih maturanata, kao etablirani mladi umjetnici voditi radionice s budućim đacima našeg Odjela, ističu u najavi.

Na radionicama su sudjelovali maturanti Matea Cvjetković, Frano Gadžić, Anamarija Kasalo, Lidija Tomašković, Antonela Vlašić, Laura Divković, Petrunjela Perković i učenik trećeg razreda, Ernest Vierda.

20. travanj 2024 13:37