StoryEditorOCM
KulturaGRAD DUBROVNIK

Franković čestitao ovogodišnjim dobitnicima Nagrade "Vladimir Nazor": Ivici Kunčeviću, Dubravki Šeparović Mušović i Antoneli Alamat Kusijanović

Piše Dv
6. svibnja 2022. - 13:38

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku ovogodišnjim dobitnicima Nagrade "Vladimir Nazor", koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti, a među kojima su ove godine i dubrovački umjetnici Ivica Kunčević (Kazališna umjetnost - nagrada za životno djelo), Dubravka Šeparović Mušović (Glazba - odišnja nagrada za operne uloge u 2021. godini) i Antoneta Alamat Kusijanović (Filmska umjetnost - godišnja nagrada za film "Murina").

- Osobito mi je drago da ove godine, u povodu dodjeljivanja Nagrade "Vladimir Nazor", čestitku mogu uputiti svima Vama, troje dubrovačkih umjetnika različitih generacija, koju ste zaslužili svatko u svojoj kategoriji za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj. Gospodine Kunčević, dobitnik ste i nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo, za izniman doprinos dramskoj umjetnosti i kulturnom identitetu Dubrovnika te promociji dubrovačke kazališne tradicije i književnog nasljeđa na domaćim i inozemnim kazališnim pozornicama te i ova nacionalna nagrada za životno djelo samo potvrđuje Vašu važnu ulogu u hrvatskoj kazališnoj umjetnosti, a čega smo mi u Dubrovniku itekako svjesni.

Gospođo Šeparović Mušović, kao prvakinja opere već ste nanizali značajan broj prestižnih nagrada, a još jedna u nizu svakako je daljnja potvrda Vašeg osobitog talenta. Iako ste nas činili ponosnima na brojnim svjetskim pozornicama te zavrijedili nacionalnu nagradu za operne uloge u 2021. godini, uvijek nam je najdraže slušati Vas u Kneževom dvoru, na našim Dubrovačkim ljetnim igrama te se osobito veselimo i ovogodišnjem nastupu.

Gospođo Alamat Kusijanović, već prva nagrada u Cannesu koju ste osvojili za svoj redateljski dugometražni prvijenac film "Murina" dala je naslutiti da je riječ o ostvarenju koje će itekako ostaviti trag u našoj filmskoj umjetnosti pa je i ova nacionalna godišnja nagrada logičan slijed. Izuzetno smo ponosni da imamo u našim redovima predstavnicu mlađe generacije filmskih umjetnica te od Vas još puno toga očekujemo. Siguran sam da ste svi Vi u svoj umjetnički izričaj ugradili barem mali dio Vašeg rodnog grada, koji se oduvijek diči svojim kulturnim nasljeđem, a kojeg ste zasigurno važan dio. Još jednom u svoje osobno i ime Grada Dubrovnika upućujem svim dobitnicima iskrene čestitke, stoji u čestitki.

25. travanj 2024 06:59