StoryEditorOCM
KulturaDSO NAJAVLJUJE |

FESTIVAL OPERNIH ARIJA TINO PATTIERA, 14. IZDANJE Tri koncerta u čast slavnog cavtatskog tenora i još pregršt iznenađenja

Piše DV
25. lipnja 2021. - 15:12

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja. U organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, publiku očekuje tri koncerta, od čega dva u Kneževom dvoru te jedan ispred Katedrale, a sve u čast velikog i slavnog imena svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća, Cavtaćanina Tina Pattiere.

image
Festival opernih arija Tino Pattiera doživjet će svoje 14. izdanje
Dso

Otvaranje festivala održat će se 29. lipnja u atriju Kneževa dvora kada će Gudačkim orkestrom ravnati Ivan Hut, a kao solisti će nastupiti mladi glazbenici, tenor Roko Radovan i sopranistica Sara Žuvela. Ovaj koncert možemo nazvati i večeri lieda, budući će solisti izvoditi pjesme hrvatskog skladatelja Josipa Hatzea te opernog velikana Giacoma Puccinija, a na programu će se naći i Dubrovačka suita Ludomira Rogowskog, kao i Ideale Francesca Tostija. Uvod je ovo u veliki koncert koji će se održati 3. srpnja ispred Katedrale.

Naime, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će šef njegov dirigent Marc Tardue, dok kao solisti nastupaju naša svjetski poznata sopranistica te prvakinja Slovenskog narodnog gledališča Opere i baleta u Ljubljani, Martina Zadro i njezin kolega, također prvak spomenute kuće, renomirani tenor Branko Robinšak. Na programu su najljepše operne arije velikih talijanskih i francuskih skladatelja poput Donizettija, Bellinija, Verdija, Offenbacha, Masseneta, Puccinija i Gounoda. Tako će publika imati priliku čuti arije iz „Traviate“, La Boheme“, „Fausta“, „Hoffmannovih priča“ i drugih poznatih opera.

image
Festival opernih arija Tino Pattiera doživjet će svoje 14. izdanje
Dso

U utorak 6. srpnja u Kneževom će dvoru jedna od najnagrađivanijih hrvatskih sopranistica mlađe generacije, Tanja Ruždjak, uz pratnju poljskog pijanista Marcina Koziela održati recital međunarodnih ljubavnih pjesama. Riječ je o koncertu naziva „Pisma gđi L.o.v.e.“, a na kojem će publika imati priliku čuti pjesme čežnje, ispunjenja, izdaje, očaja i nade kroz djela J. Hatzea, R. Straussa, D. Pejačević, M. Legranda, P.I. Čajkovskog, N. Rimsky Korsakova i brojnih drugih skladatelja.

Koncerti započinju u 21 sat, a ulaznice se mogu rezervirati na broj 091 613 7314. Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i hotela Rixos Dubrovnik.

25. travanj 2024 11:31