StoryEditorOCM
KulturaKNEŽEV DVOR

Dubrovački simfonijski orkestar priprema prigodni koncertni program uz Dan Europe i Dan Dubrovačko-neretvanske županije

Piše Dv
9. svibnja 2022. - 15:24

Dan Europe obilježava se 9. svibnja, a već sutradan Dan Dubrovačko-neretvanske županije. Povodom toga pripremaju se brojni prigodni programi za domaću, a i stranu publiku.

Sutra, 10. svibnja u 21 sat u Kneževom dvoru održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Huta, uz solistički nastup violinistice Eve Šulić te izvedbe mladih umjetnika glazbenih škola s područja Županije: Jelena Lazarević, flauta; Nela Bulum, klarinet; Ivana Đanić, violina; Marta Kekez, violončelo i Josip Hađinac, tenor. Svi ovi mladi umjetnici predstavit će bogat i zanimljiv program koji je dijelom aranžirao trubač DSO-a, Damir Butigan.

image

Dirigent Ivan Hut u Slanici

Božo Radić/cropix

Na ovom se koncertu po šesti puta dodjeljuje se Nagrada Ivo Dražinić, želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je on posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to je učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja. Istovremeno ovom Nagradom želimo održati živom uspomenu na čovjeka, prijatelja i umjetnika. Stoga, Nagradu Dubrovački simfonijski orkestar i LAUS Akademija s veseljem dodjeljuju mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku.

- Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314. Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica. Proslavimo zajedno Dan Županije i Europe i podržimo naše mlade umjetnike! - poručuju iz Orkestra.

23. travanj 2024 09:19