StoryEditorOCM
KulturaVESELJE ZA DJECU I ODRASLE

Dubrovački simfonijski orkestar gostovao u Korčuli sa simfonijskom bajkom „Petar i vuk“

Piše dv
2. prosinca 2022. - 20:54
Dubrovački simfonijski orkestar gostovao u Korčuli sa simfonijskom bajkom ”Petar i vuk”Lana Filippi Brkić/

Dubrovački komorni orkestar gostovao je 2. prosinca u Centru za kulturu Korčula sa simfonijskom bajkom „Petar i vuk“ Sergeja Prokofjeva pod dirigentskom palicom Ivanom Huta, uz naraciju glumice Marije Šegvić iz Kazališta Marina Držića te animaciju koju je izradila profesorica Sandra Poštić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima. Tristotinjak djece i odraslih uživalo tijekom dvije izvedbe Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Korčuli.

Simfonijsku bajka Petar i Vuk skladao je slavni kompozitor Sergej Prokofjev upravo s ciljem pripremanja najmlađe publike na kazališno-glazbeni razvoj. U ovoj predstavi u kojoj su glumci instrumenti, a narator opisuje radnju, djeca imaju mogućnost prepoznati različite zvukove i na taj način doživjeti priču na jedan sasvim novi način.

Priča o malenom Petru i njegovim dogodovštinama s vukom desetljećima se izvodi na pozornicama diljem svijeta uz glazbeno-vizualni doživljaj koji publika pamti i prepoznaje prilikom svakog sljedećeg slušanja.

Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat i ravnateljica Centra za kulturu Korčula Lana Filippi Brkić dogovorili su početkom iduće godine nastavak suradnje i organizaciju novih gostovanja u svrhu edukacije mlade publike.

20. travanj 2024 07:44