StoryEditorOCM
KulturaGALERIJA MLADIH|

DOBRA GENERACIJA Učenice Slikarskog odjela Umjetničke škole otvorile maturalnu izložbu, od mentora Davora Lucianovića na poklon dobile portret

Piše bruno lucić
27. svibnja 2021. - 20:58

Učenice Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića otvorile su u vrtu Odjela maturalnu izložbu. Na izložbi izlažu: Anamaria Milinić, Mara Šabadin, Lorena Madeško, Lara Gavrić, Gabriela Tutek-Primorac, Marta Vitković, Mirela Sefer.

Pozdravivši okupljene, ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Slobodan Begić poručio je kako generaciju koja izlaže "krasi epitet jedne dobre generacije". 

Voditelj Galerije mladih, profesor i mentor Davor Lucianović, kazao je kako je za učenicama jedna "godina nesvakidašnjih rezultata" te je podsjetio na neke dosadašnje projekte. Drago mu je što su učenice na koncu dobile mogućnost uživo pohađati nastavu a što je upravo rezultiralo nastankom izloženih radova. 

Otkrio je da se u ovoj školskoj godini najviše radilo na raznoraznim projektima, a da se, gledajući radove, može vidjeti općeniti interes maturantica prema nadrealizmu. Pohvalio je učenice, rekavši kako imaju dobar osjećaj za boju, za volumen, za modulaciju.

Odmah ispod pojedinih radova nalaze se mali portreti koji prikazuju Lucianovićeve učenice, a dar je to mentora svojim učenicama kao uspomena na školu.

25. travanj 2024 23:15