StoryEditorOCM
KulturaKONCERT

Craig Sutton večeras u udruzi mladih Orlando

Piše dv
11. svibnja 2023. - 09:15

Craig Sutton poznatiji kao The Flamenco Thief je engleski instrumentalist koji spaja gitaristički stil sviranja prstima i udaraljkaške tehnike. Koncert u organizaciji Art radionice Lazareti i Audiovizualnog centra Dubrovnik će se održati večeras, 11. svibnja od 21h u udruzi mladih Orlando koji su ujedno partner ovog događanja. Ulazak je slobodan za sve zainteresirane!

U njegovoj glazbi spaja se klasično-suvremeni mediteranski zvuka s južnoameričkim ritmovima, a uključuje španjolsku akustiku, latino, rumbu i bossa novu uz hip-hop i elektroniku. Karijera mu je duga 14 godina, uz 4 albuma i brojne turneje po Europi, Aziji i Južnoj Americi. Etablirao se kao cijenjeni umjetnik unutar nezavisne glazbene scene. Craigova filozofija eksperimentiranja i isprobavanja novih stvari vidljiva je na albumima koji su ujedno progresivno putovanje, od predstavljanja sirovog muziciranja do punih instrumentalnih dionica.

Svirao je na velikim događanjima i festivalima, uključujući Glastonbury i Fusion Festival. Posjetio je Berlin, München, Prag, Sofiju, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Buenos Aires, Montevideo, Tokio, Kyoto i Osaku među ostalim gradovima - a ovo je prvi puta da ga može čuti i dubrovačka publika

09. lipanj 2023 13:20