StoryEditorOCM
KulturaBOGAT PROGRAM |

ART RADIONICA LAZARETI Petak i subota uz Stanislava Habjana, Antu Perkovića, Sretena Mokrovića...

Piše Dv
19. svibnja 2021. - 17:20

U petak 21. svibnja s početkom u 19 h u Art radionici Lazareti svoje široko umjetničko djelovanje predstaviti će pisac, dizajner, perfromer Stanislav Habjan izložbom IDENTITETI.

U prostoru Lađe X. autor će se predstaviti najnovijim radovima u tri osnovna medija kojima se bavi; kao likovni umjetnik, kao performer i kao pisac.

Izložbu IDENTITETI čini trideset kvadratičnih formata koji na različite načine kolažiraju riječi i fotografiju. Pokazujući kako se sadržaj i značenje fotografije u potpunosti mijenja s tek minimalnom intervencijom na njoj samoj ili pak s dodatkom teksta ili druge fotografije, koristeći pritom primjere i epizode iz vlastita života, autor gradi i predstavlja svoj osobni identitet mozaikom uzoraka koji vode do završne (zasad) poruke: We all contain multitudes.

U prostoru Galerije Otok istodobno će biti postavljena izložba SHE_2 koja će predstaviti arhitektonsko rješenje za šibenski Trg Poljana, a koje je izradio dubrovački arhitektonski studio Atelier Minerva. Kao grafički dizajner Habjan je za projekt Trga radio koncept Air Mail Twins.

Izložbu SHE_2 oblikuju oblikovale su arhitektice Ivana Tutek i Bernarda Lukač.

U dvorištu ARL tijekom otvorenja Habjan će se predstaviti i performansom CAR JE GOL U GOSTIMA. Koautori i suizvođači izvedbe su glazbenik Ante Perković i glumac Sreten Mokrović.

U subotu 22. svibnja s početkom u 12 h o književnom i dizajnerskom radu razgovarat će Staša Aras i Stanislav Habjan.

Izvedbeni dio programa prenosit ćemo online na FB stranici ARL: @ARL.DBK

18. travanj 2024 23:58