StoryEditorOCM

Zima vam je, izvlačite džempere iz ormara i osjećate ustajali miris? Evo kako ih kod kuće možete osvježiti, pomaže i zamrzivač

Piše M.P.
4. prosinca 2021. - 15:09

Neki tek kada dođu temperature do nule krenu u potragu za svojim džemperima. Njih, kao i sve stvari koje duže stoje u ormarima, treba osvježiti, a kako to napraviti savjetuje Becky Rapinchuk iz Clean Mama.

1. Osvježivač tkanine

Iako u trgovinama postoje mnogobrojni osvježivači tkanine, vi možete kod kuće napraviti svoj domaći proizvod.  Rapinchuk predlaže u pola šalice vode staviti četvrtinu šalice alkohola te 5-6 kapi eteričnog ulja kojeg već imate kod kuće. Sve to prelijte u bocu s raspršivačem te protresite. Nakon što ste poprskali džemper ostavite ga da se osuši.

image
Džemperi zahtjevaju održavanje
Stefan Puchner/AFP

2. Zamrzivač 

Znamo da neki tvrde kako jeans i sportsku opremu ne treba prati nego tek staviti ih u zamrzivač kako bi se ubile bakterije. Ista je stvar i s džemperom. Rapinchuk preporučuje stavljanje džempera u zamrzivač kako bi se uklonio miris. Hladni zrak će u zamrzivaču ubiti bakterije, a bakterije su upravo ono što mu daje neugodan miris. Ne zaborave džemper staviti prethodno u vrećicu. 

3. Sušilica

Ako posjedujete sušilici i u njoj možete osvježiti džemper: u sušilicu stavite džemper s kuglicama za sušenje vune, na lagano i bez topline. Sušite 5-10 minuta.

19. travanj 2024 23:56