StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOTKRIVA JUTARNJI

Zdravka Marića je 2019. na jahti ugostio dubrovački poduzetnik čije firme obilato posluju s državom

Piše Jutarnji list
23. kolovoza 2021. - 21:56

Ministar financija Zdravko Marić očito voli ljetovati na brodovima. Osim ovog ljeta, i 2019. godine snimljen je na brodu svog prijatelja, opet poduzetnika, a sad smo otkrili da se radilo o dubrovačkom poduzetniku Tomislavu Krmeku, bivšem interventnom policajcu. Ministar financija Marić, koji dosad nikad nije otkrio identitet prijatelja s kojim je boravio na bodu 2019. godine, u ponedjeljak nam je potvrdio da je bio na katamaranu to ljeto s Tomislavom Krmekom, donosi Jutarnji.

Krmek je inače javnosti poznat kao vlasnik dviju tvrtki za razminiranje od kojih je jedna Heksogen d.o.o., a druga Manang d.o.o. Navedene tvrtke već duže vremena posluju s državom te dobijaju sredstva od Europske unije za sanaciju miniranih područja.

2007. godine ime Tomislava Krmeka bilo je povezano sa slučajem postavljanja eksplozivne naprave ispod automobila međutim nakon sudskog postupka oslobođen je krivnje. Osim ove neslavne epizode koja se veže za njegovo ime, Krmek slovi za pozitivca koji je, kako neslužbeno doznajemo, financirao izgradnju najmanje jedne obiteljske kuće u potresom pogođenim područjima Sisačko - moslovačke županije. Također je financijski pomogao izgradnju vježbališta u Gospinom polju.

24. travanj 2024 12:07