StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEOČEKIVANA POHVALA |

Zapuhali neki novi vjetrovi, Božo Petrov nahvalio novog predsjednika: ‘Milanovićev govor bio je famozan, ma kapa do poda!‘

Piše Slobodna Dalmacija
21. veljače 2020. - 08:31
Predsjednik Mosta i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov na N1 televiziji komentirao je masonsku aferu, problem kockanja u Hrvatskoj, a budući je Most u izbornoj kampanji podržavao Miroslava Škoru izrekao je i posve neočekivane komplimente na račun novog predsjednika Zorana Milanovića, Slobodna Dalmacija.

Poznato je naime, da su, još otkad se Most prije pet godina iznenada odlučio za koaliciju s Tomislavom Karamarkom i preko noći otkantao Zorana Milanovića i SDP u formiranju Vlade, Milanović i Petrov na ratnoj nozi.

I u nedavnoj izbornoj kampanji Milanović je protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović spočitnuo da je izvela puč zajedno s Božom Petrovom tijekom konzultacija potkraj prosinca 2015. godine kad se razgovaralo o formiranju nove saborske većine.
- Vi ste htjeli pod svaku cijenu to zbrčkati. Mi smo se dogovorili da Božo Petrov bude premijer, a vi ste izvršili operetni državni udar. Natjerali ste čak i Tomislava Karamarka da prihvati tipa koji ne zna ni hrvatski jezik. (Tihomira Oreškovića op.a). To je bilo nasilničko ponašanje s ciljem sprečavanja dolaska lijeve vlade i lakrdija u kojoj ste pogazili sve pravne norme - žestio se koncem godine u sučeljavanju Milanović. 

Očita netrpeljivost dvojice političara trajala je cijelo vrijeme dok je Milanović bio na čelu SDP-a. Međutim, nakon što je izabran za predsjednika tenzije su odjednom splasnule. Božo Petrov koji je kao potpredsjednik Sabora bio među uzvanicima na Milanovićevoj inauguraciji danas je izjavio kako je njegov govor bio fantastičan.

- Kada bih bio siguran da će održati obećanje koje je dao za vrijeme govora, koji je bio famozan, rekao bih da bi on mogao biti dobar predsjednik. Rekao je da će se truditi neovisnim učiniti akademsku zajednicu, sudstvo i medije - pa kapa do poda. Ako uspije u tome, možemo reći da je Hrvatska krenula korak naprijed. Bojim se da će to ostati na jednom lijepom govoru. Znate, trebate steći poprilično mnogo neprijatelja da pokušate raditi pošteno u Hrvatskoj. Nadam se da je on spreman na to- komentirao je Božo Petrov.

Osvrnuo se i na aktualnu situaciju sa sada bivšim glavnim državnim odvjetnikom  Draženom Jelenićem. Njemu, kaže, ne bi imponiralo biti mason, a nisu ga ni kontaktirali. Glavni državni odvjetnik treba se boriti protiv korupcije stoga ne smije biti član udruga, smatra. "Ako se želite baviti javnim poslom ne smijete biti član tajnih i polutajnih udruga. Glavni državni odvjetnik ne smije biti član niti jedne udruge jer dolazi u opasnost pravedno obavlajnje njegova posla", rekao je.

Smatra da se članstvo u udrugama treba provjeravati. "SOA je trebala znati. Vladajući nisu imali potrebe provjeravati koga postavljaju za glavnog državnog odvjetnika, to jest razlog zašto Hrvatska grca u korupciji i kriminalu."
Što se tiče buduće suradnje sa Miroslavom Škorom, potvrdio je da su pregovori u tijeku.

"Škoro će obznaniti da je osnovao stranku. Mislim da jest u završnoj fazi. Što se tiče razgovora, oni teku, to je proces", rekao je Petrov, a donosi Slobodna Dalmacija.
24. travanj 2024 21:26