StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUŽAS U SPLITU

Zapalio majku i bacio je u kadu; 39-godišnji sin bit će priveden uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo na posebno okrutan način

Piše slobodna dalmacija
4. listopada 2021. - 19:44
Split, 170721. Nepoznata muska osoba rano justros napala je zaposlenicu ugostiteljskog objekta na plazi Firule te nakon toga pobjegla. Na fotografiji: Policijska blokada prema kamenolomu gdje se skriva napadac.Josko Ponos/Cropix

Iako se "na prvu" činilo kako u smrti žene koja je u nedjelju ujutro pronađena u stanu na području Splita nema elemenata kaznenog djela, nakon kriminalističke obrade splitske policije i Županijskog državnog odvjetništva, tijekom ponedjeljka došlo je do iznenadnog "filmskog" obrata!

- Zaprimili smo informaciju kako je u stanu na području Splita pronađeno tijelo ženske osobe. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja. Obavješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu i zamjenica županijskog državnog izašla je na mjesto događaja. Tijelo će biti prevezeno na odjel patologije radi obavljanja obdukcije. Obaviti će se očevid i provode se izvidi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja - izvijestila je kratko u nedjelju splitska policija, donosi Slobodna Dalmacija.

I zaista, kako neslužbeno doznajemo, splitska je policija u ponedjeljak poslijepodne u svojstvu osumnjičenika saslušala 39-godišnjeg B. S., starijeg od dvojice sinova nesretne 60-godišnje D.V. čije je beživotno tijelo pronađeno u stanu u ulici Mažuranićevo šetalište. Mlađi sin isključen je iz priče jer se nalazi u zatvoru i to zbog obiteljskog nasilja.

Doznajemo kako će 39-godišnjak biti priveden uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo na posebno okrutan način iako je, po prvim informacijama, baš član obitelji bio taj koji ju je navodno pronašao i pozvao dežurne službe da je spase. Nesretna žena je, naime, doslovno zapaljena!

- U događaju o kojem smo jučer izvijestili, a gdje je pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe, utvrđeni su elementi kaznenog djela. Danas je uhićena jedna osoba te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teško ubojstvo - izvjestili su u ponedjeljak poslijepodne iz splitske policije.

Tijelo nesretne žene pronađeno je u WC-u, a prvi preeliminarni podaci ukazivali su na to da je uzrok smrti utapanje. No, čudno je u svemu bilo to što je tijelo nesretne 60-godišnjakinje pronađeno kako leži u kadi, a prednji dio tijela joj je bilo u velikoj mjeri prekriven opeklinama odnosno praktično karboniziran. Na sebi je imala odjeću, a prizor zapaljenog tijela kojeg su ugledali policijski istražitelji te Julijana Stipišić, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika koja je stigla na očevid i patologinja Marija Definis Gojanović, sudska vještakinja i predstojnica Katedre za sudsku medicinu splitskog Medicinskog fakulteta, nije bio nimalo ugodan.

Predstojeća istraga tek treba utvrditi kako je došlo do smrti odnosno da li je sin majku slučajno zapalio pa je pokušao ugasiti bacivši je u kadu punu vode ili se ubojstvo odigralo na neki drugačiji način u kojem je postojala izravna namjera, a sve je ostalo napravljeno da se prikrije zlodjelo. U svakom slučaju ovo je jedan od onih predmeta koji čak i najiskusnijim istražiteljima s dugogodišnjim iskustvom izaziva "grop u želucu", ali i profesionalnu znatiželju da ga što prije "raspetljaju".

Tijekom obrade splitski su policijski istražitelji zbog nekih spornih detalja posumnjali u priču 39-godišnjeg sina te su ga "stisli". On, po neslužbenim saznanjima, ima određenih psihičkih tegoba, no nije nam poznato je li se zbog tih duševnih tegoba već liječio. Odgovore na pitanja što se u stanu u ulici Mažuranićevo šetalište zaista odigralo te kobne nedjelje, koliko je dugo žena ležala u kadi, kako i kad je zapaljena te na mnogo drugih upitnika koja se postavljaju trebala bi dati detaljna istraga.

No, podsjetimo da je za prema Kaznenom zakonu za teško ubojstvo na okrutan način propisana kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora odnosno maksimalno do 40 godina zatvora, donosi Slobodna Dalmacija.

16. travanj 2024 14:12