StoryEditor
Hrvatska i svijetPREMIJER NAJAVIO |

VLADIN PRILOG BORBI PROTIV PANDEMIJE Od idućeg tjedna srednje škole prelaze na online nastavu

Piše JL
7. prosinca 2020. - 15:41
Sjednica Vlade RH u Banskim dvorima  CROPIX
Na sjednici Vlade RH u Banskim dvorima koju ponovno iz izolacije predvodi premijer Andrej Plenković bilo je govora o mjerama u borbi protiv pandemije Covida-19.

- Danas je deseti dan od uvođenja novih mjera. Imamo manji porast broja zaraženih od prošlotjednog, no to još uvijek nije dovoljno. Premda je riječ o ohrabrujućem signalu, to nije dovoljno, ali cilj je da ih spustimo još više. Pritisak na bolnice i na zdravstveno osoblje koje daju sve od sebe kako bi se spasio zdravstveni sustav. Vlada će danas donijeti odluke o povećanju plaća svim djelatnicima koji rade na odjelu koji se bave covidom, prenosi riječi premijera Plenkovića jutarnji.hr.

Kad je riječ o školama, ministar Fuchs je nakon današnjeg užeg kabineta održao niz razgovora sa županima i mogu izvijestiti da će većina županija, u proceduri kakvu je Vlada donijela, zatražiti od Ministarstva znanosti da se od idućeg tjedna nastava prebaci online za srednje škole, tako da ćemo praktički sve srednjoškolce staviti van sustava od 14. prosinca, pa do 18. siječnja, dodao je Plenković.
13. lipanj 2021 04:44