StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLiječnici zbunjeni

Više od 500 učenika i učitelja osnovne škole zaraženo misterioznim virusom: svi imaju različite simptome, a na koronu su negativni

Piše dv
6. svibnja 2022. - 07:53

Više od 500 učenika i velik broj učitelja u osnovnoj školi Kurt-Masur-Grundschule u Leipzigu se zarazio virusom ali liječnici još ne znaju o kakvom se virusu radi, javlja Fenix magazin, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Izvještavajući o tom slučaju njemački mediji pišu kako su učenici i učitelji zaraženi “čudnim virusom”. Svi sve žale na različite simptome, posebno na temperaturu i proljev. Testirani su na koronavirus i svi testovi su negativni.

Zdravstvene službe su upoznate sa zarazom infekcijom koja se pojavila u školi u Leipzigu te ističu kako je vrhunac virusnog vala dosegnut u ponedjeljak s više od 100 prijavljenih slučajeva zaraze.

– Slučajevi bolesti moraju se pomnije provjeravati. Ali ako se više slučajeva bolesti pojavi u jednoj javnoj ustanovi u tako kratkom vremenu, a oboljeli se žale na proljev i temperaturu, to bi mogao biti norovirus, objasnio je  dr. Christoph Specht za njemački RTL.

– Ako osoba donese virus u školu, on se vrlo brzo prenosi. No, nakon nekoliko dana neugodni simptomi se najčešće povuku, objašnjava Specht.

19. travanj 2024 05:05