StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTužna je ovo nedjelja

Užasna vijest potresla je Marka Livaju, cijelu njegovu obitelj, Hajduka, vojsku navijača ‘bijelih‘. Još je neizvjesno hoće li nastupiti u večerašnjem derbiju, odlučit će tijekom popodneva

Piše Slaven Alfirević/SD
28. kolovoza 2022. - 14:06

Užasna vijest. Potresla je Marka Livaju, cijelu njegovu obitelj, Hajduka, vojsku navijača "bijelih" diljem Globusa, hrvatsku nogometnu javnost i šire... Livaja nije samo baština Hajduka i njegovih navijača, nego i reprezentacije, ne treba o tome ni pričati.

Prava tragedija u obitelji, smrt oca Milana u prometnoj nesreći.

Nema nikad pravog tajminga da se javi, primi tako tužna, razarajuća vijest... Javi i objavi. Ma je li sigurno? Sto posto? Tko je potvrdio? Ma jest, nema više nikakve sumnje...

Možemo samo zamislit kako je bilo nekome od zaposlenika u Hajdukovu taboru kad su saznali što se to dogodilo na cesti u Kaštelima i kad su trebali, naprosto morali prići Livaji, probuditi ga i kazati mu...donosi  Slobodna Dalmacija.

- Čuj, Marko...

Dalje prestaju sve riječi, grop u grlu, suze u očima i šutnja... Duga, tjeskobna šutnja... Prekjučer je proslavio rođendan, došao je zapravo samo da se javi svojim obožavateljima koji su ga željno očekivali, da ih pozdravi na Zvončacu...

Danas, dva dana kasnije, otac mu je poginuo. Užas. Nema se što više reći. Stižu izrazi sućuti sa svih strana, zovu znani i neznani. Svi bi željeli u ovom teškom času zagrliti, ohrabriti Livaju, potapšati ga.

Hajduk je u Osijeku, čeka ga utakmica večeras. Livaja je... a što da kažemo... Večeras je utakmica... Navodno je na prvu rekao, usred svog tog šoka, u rano nedjeljno jutro, ma moram igrati. Ali, nije to baš tako... Bol i tuga je prevelika... Ma di ćeš Marko igrat, nisi od kamena... Zna i on da nije, suze navru u oči.

Nije to lako ni pisati, da znate, delikatan je trenutak, ponestaje pravih riječi. Pričekajmo. Hajduk je u hotelu Osijek. Čeka. Livaja je s momčadi, nije krenuo za Split. Momčad je uz Livaju. Vidjet ćemo... Tužna je nedjelja.

20. travanj 2024 00:20