StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMato Franković ostaje saborski zastupnik, sutra mu se pridružuje i Maro Kristić

Uvjerit ćemo Vlaha Orepića da ne ukida Policijsku upravu u Dubrovniku

Piše Anton Hauswitschka
18. listopada 2016. - 23:02

Nakon što je mandatar Andrej Plenković  za ministre odabrao trojicu  HDZ-ovaca iz desete izborne jednice, Damira Krstičevića, Lovra Kuščevića i Milana Kujundžića, predsjedništvo HDZ-a na večerašnjoj sjednici imenovalo njihove zamjene koji će popuniti saborske klupe.  Među njima je i Mato Franković, predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća i gradske organizacije HDZ-a koji će u Saboru mijenjati Lovra Kuščevića koji ostaje ministar graditeljstva .

- Čast mi je i zadovoljstvo što ću predstavljati Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju u Saboru naredne četiri godine. Zalagat ću se, kao što sam govorio u predsizbornoj kampanji,  da Dubrovnik ostane regionalno središte te da se u njega vrate središta svih državnih institucija koja su izmještena kao i za smanjenje PDV-a u turizmu kako bi bilo konkurentniji u odnosu na zemlje Mediterana – kazao je za Dubrovački vjesnik  Mato Franković. Pitali smo ga  kako će u Dubrovniku zadržati Policijsku upravu Dubrovačko-neretvansku koju u sklopu reforme želi ukinuti MOST-ov ministar MUP-a Vlaho Orepić.

– Poštujem odluku MOST-a da na čelu MUP-a ostave Vlaha Orepića , no Dubrovnik i njegova županija, ne samo iz povijesnih razloga već i zbog svoje važnosti u turizmu i odvojenosti  od matice zemlje, zaslužuju da imaju svoju policijsku upravu.  Za to imamo jake argumente, a očekujem da mi se u tome sutra pridruži i Maro Kristić, zastupnik MOST-a koji će zamijeniti Ivana Kovačića koji odlazi u Vladu. Kada je u pitanju Dubrovnik, ne postoje stranački dresovi. Tada se u Saboru nosi jedino dres Dubrovnika-  ističe saborski zastupnik HDZ-a Mato Franković koji dodaje da će već idući tjedan razgovarati sa Upravom ACI-a o njegovu položaju direktora njihove marine u Komolcu. – Postoji mogućnost da nastavim angažman u ACI-u jer bi volio dovršiti započete projekte na širenju i modernizaciji marine. Kao predsjednik Gradskog vijeća sigurno ostajem do lakalnih izbora, a potom ću vidjeti kako dalje – najavljuje Mato Franković .
 
 

17. travanj 2024 01:33