StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPLESNI STUDIO STEP 'N JAZZ

USPJEH MLADE DUBROVKINJE Lana Urlić osvojila dva odličja!

Piše DV
3. prosinca 2019. - 12:45
Dubrovački plesni studio Step ‘n Jazz otputovao je zadnjeg tjedna u mjesecu studenom u Njemačku da bi sudjelovali na svjetskom prvenstvu u stepu. Prvenstvo organizira međunarodni plesni savez IDO i na njemu je bilo 1372 step plesača iz 19 država.

Može se reći kako su ove godine hrvatski steperi iz Dubrovnika i Zagreba ispisali povijest! U kategoriji seniorskih ženskih solo nastupa prva tri mjesta su odnijele hrvatske plesačice, među kojima je i naša Lana Urlić. Ovo je nevjerojatan rezultat koji se ostvario u najvećoj kategoriji ovogodišnjeg natjecanja. Od 39 natjecatelja u kategoriji, Lana se izborila za srebro, a cure iz Zagreba su osvojile zlato i broncu. U povijesti ovog natjecanja nikad se nije dogodilo da je u ovoj kategoriji jedna država zauzela cijelo postolje. Vidjeti tri hrvatske zastave bio je trenutak koji ce cijela reprezentacija pamtit cijeli život.

Iz našeg kluba ističu kako je na svjetskom prvenstu sudjelovalo 40 plesača. Dubrovačka djeca su kao i svake godine na iznimno visokoj razini predstavila Dubrovnik i Hrvatsku. Dodaju kako su im, nažalost, ove godine u ostalim kategorijama izmakla finala za par mjesta, ali su i dalje ponosni na sve naše plesače jer su u svim natjecateljskim kategorijama izborili prolazak u polufinale. Na prvenstvu ove veličine i kvalitete to je nesumnjivi i ogroman uspjeh.

Lana Urlić je uz srebro u solo kategoriji osvojila još jedno srebro u kategoriji seniorskih betlova, tako da nosi dva odličja u naš Grad. Cijeli klub, od trenera do svakog djeteta joj ovim putem čestita na nevjerojatnom uspjehu!

Inače, sudionici natjecanja su se upravo vratili doma i odmah krenuli u daljnje pripreme. Naime, članovi plesnog studia Step 'n Jazz u nedjelju 8. prosinca plešu u polufinalnoj emisiji "Supertalenta" te pozivaju sve sugrađane da ih i u nedjelju podrže svojim glasovanjem.
20. travanj 2024 04:39