StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOPERACIJA USKOKA

U tijeku velika akcija: Uhićeni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, Bandićevi vozači, ‘Kralj Adventa‘...

Piše DV
30. lipnja 2021. - 11:51

U tijeku je nova velika akcija policije i USKOK-a. Kako doznajemo, policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a "pokucala" na vrata više osoba na području Zagreba, piše Jutarnji list

Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Među uhićenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Policija je jutros došla u pretres njegova doma na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nema službenih informacija za što ga se konkretno tereti.

Međutim, neslužbeno se spominje njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.

Među uhićenima su i Bandićevi vozač Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Jelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom 'Kralj Adventa'.

O uhićenjima u Zagrebu oglasio se gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je kratko poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija. Najavio je za 12 sati konferenciju za novinare vezano uz izvide koje se jutros započeli službenici DORH-a i Uskoka, najavljeno je iz Grada Zagreba.

Uhićenje Kazimira Bačića nije povezano s poslovanjem HRT-a, piše Jutarnji list

19. travanj 2024 21:59