StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVREMENSKA PROGNOZA

U subotu vrijeme još bez znatnije promjene, a evo što nas očekuje u nedjelju i ponedjeljak

Piše hrt
29. listopada 2021. - 21:39

Krajem listopada dolazi kraj stabilnom vremenu pa će sunčane dane i maglovita hladna jutra na kopnu od ponedjeljka zamijeniti promjenjiva naoblaka, povremena kiša i južina s kojom će zatopliti.

Na Jadranu će studeni započeti promjenjivo, nestabilno, s povremenom kišom i južinom. Osobito kišovito bit će s ponedjeljka na utorak kada su mogući neverini i ponegdje obilna oborina. Zapuhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, povremeno s olujnim udarima pa je većinu aktivnosti na otvorenome bolje obaviti tijekom još sunčanog i mirnog vikenda, donosi HRT.

I u subotu još bez znatnije promjene

U pretežno vedroj Dalmaciji danju će temperatura rasti i do 22 °C. Vjetar slab, tek prema otvorenome - mirnom moru, slabo do umjereno jugo u drugom dijelu dana. Ujutro u unutrašnjosti svježe, od 2 do 4 °C, ponegdje moguće i s kratkotrajnom maglom.

Najviše sunčanog vremena bit će na krajnjem jugu Hrvatske. Vjetar većinom slab, jutarnja temperatura od 8 °C u unutrašnjosti do 14 °C na obali, a najviša dnevna između 19 i 22 °C.

Od nedjelje promjenjivije...

Kraj stabilnom vremenu na Jadranu dolazi s nedjeljom, ali polagano, uz jačanje juga i navlačenje oblaka na sjeverni Jadran na kojemu će do kraja dana pasti malo kiše. U ponedjeljak vjetrovito, s jakim jugom, te oblačno, povremeno s kišom, koja će lokalno biti i obilna. Glavnina kiše vjerojatno će pasti u drugom dijelu ponedjeljka i u noći na utorak koji će većim dijelom biti suh.

Nakon djelomice sunčane nedjelje na kopnu će dani biti promjenjivi s povremenom kišom, u ponedjeljak češćom i izraženijom na zapadu, osobito u gorju. U utorak smirivanje i prestanak oborina - najprije na zapadu. S južinom osjetno toplije, osobito ujutro, a danju bi početkom studenog temperatura mogla rasti i do 18 °C, donosi HRT.

U nastavku možete pogledati prognozu za Dubrovnik.

image
Vremenska prognoza za Dubrovnik
Dhmz
25. travanj 2024 08:47