StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRANAČKI IZBORI

U SDP-u prebrojani gotovo svi glasovi: Ostojić ispao iz igre, u drugi krug utrke idu Grbin i Kolar

Piše DV
27. rujna 2020. - 09:52
Zagreb, 260920. Iblerov trg. Cekanje izbornih rezultata u stozeru SDP-a. Na fotografiji: Pedja Grbin, Ranko Ostojic, Mirela Ahmetovic, Marino Percan, Zeljko Kolar.CROPIX
Nakon 97,5 posto prebrojanih listića, definitivno je jasno tko ide u drugi krug na unutarstranačkim izborima u SDP-u - Peđa Grbin osvojio je 3544 odnosno 41 posto glasova. Željko Kolar dobio je 2286 ili 26,4 posto glasova. Treći je Ranko Ostojić sa 1506 glasova podrške, dok je za Mirelu Ahmetović glasalo 1223 članova i članica SDP-a.
Navečer u jednom se trenutku prilikom prebrojavanja glasova Ostojić približio drugoplasiranom Kolaru na samo tri posto razlike. Omjer je bio 22 prema 19. No kako je noć odmicala, ta se razlika povećavala u korist Kolara, tako da je u jutarnjim satima postalo jasno da krapinsko-zagorski župan sa Grbinom ide u drugi izborni krug, donosi Sobodna Dalmacija.

U utrci za Predsjedništvo SDP-a pobjedu su odnijeli mahom Grbinu bliski ljudi: Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Siniša Hajdaš Dončić, Ivan Račan, Mihael Zmajlović, Matej Mostarac, a mjesto u Predsjedništvu izborio je i Ranko Ostojić.
-Ušao sam u utakmicu za željom da promijenim SDP. Treba puno mijenjati i u SDP-u i u Hrvatskoj – ustvrdio je Peđa Grbin koji nakon dvije trećine prebrojanih glasova sa 42 posto uvjerljivo vodi u utrci za predsjednika SDP-a. Grbin se zahvalio na povjerenju i članice i članove pozvao da mu pomognu da zajedno stvore „novi pobjednički SDP.
-Bez SDP-a Hrvatska ne može ići naprijed. Želim da me kolegice i kolege kritiziraju. To je dio demokracije – istaknuo je Grbin poručivši da je spreman pobijediti Andreja Plenkovića na idućim parlamentarnim izborima. Drugoplasirani je Željko Kolar sa 22 posto. Treći je Ranko Ostojić, a četvrta Mirela Ahmetović.
-U drugom krugu karte će se nanovo miješati. To će biti utakmica jedan na jedan – poručio je Kolar. Osvrnuo se i na svoju pobjedu u Splitu.
-Ne treba tu neko posebno objašnjenje, kolege su me izabrale – kratko je kazao krapinsko-zagorski župan koji je ustvrdio da će nakon izbora u SDP-u biti mjesta za sve koji žele dobro stranci.
-Trebamo razgovarati, izmijeniti mišljenja i glavne poruke prema van usuglasiti. Previše smo se bavili sobom, premalo građanima i to su nam građani poručili na izborima. Siguran sam da će se ovim izborima ta stranica zatvoriti i da ćemo se početi baviti problemima građana i nuditi rješenja problema – zaključio je Kolar.
20. travanj 2024 07:51