StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetFORENZIČARI NA TERENU

U Beogradu u Dunavu pronađeno tijelo mlađeg muškarca. Srpski medij objavio fotografiju majice nađenu na tijelu, istovjetnu onoj koju je nosio Matej Periš

Piše dv/sd
18. svibnja 2022. - 11:06

U Beogradu, u Dunavu, pronađeno je tijelo mlađeg muškarca za kojeg se sumnja da bi mogao biti nestali Splićanin Matej Periš, prenosi Slobodna Dalmacija.

13:00 - Blic piše da je prema policijskim podacima signal s uređaja koji je pronađen u džepu nestalog muškarca posljednji put zabilježen 31. prosinca na šetalištu kod Save - gdje se pretpostavlja da je Matej Periš ušao u rijeku.

12:37 - Kako saznaje Blic, mladić izvučen iz Dunava na sebi je imao tamnu majicu sa slikom jaguara bijele boje i žutim natpisom 'Power Super Cleaner'. Baš takvu majicu imao je Matej i nosio ju je na fotografiji kada je prijavljen njegov nestanak pa se čini da se zaista moglo raditi o mladom Splićaninu.

Informaciju su objavili i drugi srpski mediji.

 

 

12:21 - Kako javlja reporterka N1 televizije, uz tijelo su pronađeni i sat i mobitel.

12:11 - Oglasilo se tužiteljstvo u Beogradu.

"Tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja u Beogradu obavio je očevid na licu mjesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN osobe, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutarnjih poslova i Više javno tužiteljstvo u Beogradu će blagovremeno obavijestiti javnost o rezultatima spomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu", rečeno je u Višem javnom tužiteljstvu za Telegraf.rs.

12:07 - Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i odjeći odgovara njegovom sinu.

“Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd”, rekao je Nenad Periš.

11:06 - U Beogradu u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic.

Kako saznaje 'Blic', muškarac na sebi ima traperice, majicu s aplikacijom i jednu bijelu tenisicu. U tijeku je utvrđivanje identiteta, na terenu su i forenzičari.

Prema pisanju Blica i Telegrafa, sumnja se da bi se moglo raditi o nestalom Splićaninu Mateju Perišu, ali za to još uvijek nema nikakve potvrde.

19. travanj 2024 05:58