StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAKCIJA POLICIJE I USKOKA

| U AFERI ‘HRVATSKE ŠUME‘ UHIĆENA DUBROVKINJA - Ružica Njavro imala je važnu ulogu u prvoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović

Piše Jutarnji list
29. svibnja 2020. - 22:05
Zagreb, 290520. U zajednickoj akciji policije i USKOK-a jutros su uhiceni predsjednik Uprave Hrvatskih suma Krunoslav Jakupcic, Josipa Rimac i Natasa Turbic i drugi zbog zlouprabe polozaja. Na fotografiji: policija u automobilu dovozi uhicenu Ruzicu Njavro, tajnicu kabineta Ministarstva poljoprivrede.CROPIX
Zbog sumnje na korupcijske radnje, policija je u petak u suradnji s USKOK-om uhitila 13-članu skupinu, kojoj je na čelu bila državna tajnica u Ministarstvu uprave, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac, piše Jutarnji list.

Osim nje, istragom je obuhvaćeno još nekoliko osoba iz državnih tijela i agencija:

Ana Mandac
 
Ana Mandac je sad već bivša pomoćnica ministra u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta od 2016. godine. Prije toga je deset godina bila samozaposlena, odnosno vlasnica obrta za pripreme i organizaciju aktivnosti vezanih uz natječaje za fondove EU (“od ideje do provedbe”), provođenje edukacije i pisanje i vođenje različitih projekata. Paralelno s poduzetničkom karijerom bila je zamjenica te predsjednica Nadzornog odbora Badel 1862, kao i vanjska članica. Što se obrazovanja tiče, završila je gimnaziju u Banjoj Luci, a onda Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu.

Nakon toga se dodatno obrazovala u Njemačkoj iz područja gestalt psihologije i pedagogije. U SAD-u je pohađala edukacije za imago teraputa.

Ana Mandac članica je HDZ-a, a u imovinskoj kartici je prijavila dva stana u Zagrebu - jedan u Vrapču od 78 četvornih metara i drugi od 39 četvornih metara. U vlasništvu ima osobni automobil Toyota Auris. Prijavila je i kredit, čiji nositelj je suprug, u iznosu od 71.753 tisuće eura, podignut 2014., i pozajmicu PBZ-a na pomoćnicu ministra osobno u iznosu od 103.283 iz 2015. godine. 

Nataša Turbić
 
Nataša Turbić kao načelnica općine Gračac ima plaću u visini od 11.110 kuna. U imovinskoj kartici navela je suvlasništvo s trećim osobama nad kućom s okućnicom u Gračacu veličine 874 četvornih metara. Prijavila je da suprug posjeduje auto Škodu Octaviju. Prijavili su također dva kredita.

Ružica Njavro

Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, u veljači ove godine imenovana je članicom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Dubrovčanka sa zagrebačkom adresom rođena je 7. lipnja 1985. godine. Studirala je na Fakultetu političkih znanosti. Na lokalnim izborima 2013. godine bila je nositeljica kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera za Vijeće Mjesnog odbora Ferenščica. U predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović 2015. bila je organizacijska tajnica Središnjeg koalicijskog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, piše Jutarnji list.
 
23. travanj 2024 06:44