StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVEČANOST U SUSJEDSTVU|

Trebinjci proslavili oslobođenje u 1. svjetskom ratu, a počast za doprinos u ‘Odbrambeno-otadžbinskom ratu‘ odali Momiru Bulatoviću.

Piše dv
14. studenog 2021. - 11:10

Na obilježavanju oslobođenja Trebinja u 1. svjetskom ratu kada je na 13. studenog 1918. godine 14. pješadijski puk Timočke divizije srpske vojske ušao u grad, gradonačelnik Mirko Ćurić postuhmo je uručio nagradu 'Počasni građanin Trebinja Momiru Bulatoviću, nekadašnjem predsjedniku Crne Gore i Vlade SR Jugoslavije jer je, kako donosi Trebinja live 'u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu imao značajnu ulogu za Trebinje i Hercegovinu'.

image
Momir Bulatović
HANZA MEDIA

Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore koju je osnovao Bulatović, rekao je tom prilikom novinarima da se Bulatović borio za što bližu suradnju svih država u kojima žive Srbi na Balkanu. Prema njegovim riječima, Bulatović je zaslužio ovo priznanje jer je kao veliki domoljub učinio sve što je mogao u najtežim trenucima kada se stvarala Republika Srpska te kao diplomat i državnik branio srpski narod u Hercegovini i cijeloj bivšoj Jugoslaviji, donosi Trebinje live.

25. travanj 2024 19:01