StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBizarne scene

Totalna ludnica u Argentini! Navijači u transu ulicama Buenos Airesa na rukama nosili djeda u invalidskim kolicima

Piše Hina/SN
20. prosinca 2022. - 16:36

Argentina je po treći puta u svojoj povijesti postala prvak svijeta nakon što je u finalu Svjetskog prvensta u Kataru nakon jedanaesteraca s 4:2 pobijedila Francusku. Nakon produžetaka je na semaforu bilo 3:3, a Argentinci su imali više sreće u raspucavanju jedanaesteraca.

Lionel Messi je tako osvojio najveći trofej u svojoj karijeri, a ulice gradova u Argentini su eksplodirale od oduševljenja. Već se pisalo o ludom dočeku prvaka svijeta koji su na ulice izmamili preko milijun ljudi, a scene koje dolaze iz ove zemlje djeluju pomalo i nestvarno.

Tako je argentinski Sky Sports podijelio video u kojem navijači slave naslov prvaka i na rukama nose umirovljenika u invalidskim kolicima. Sretni djed je samo mahao zastavom Argentine dok su ga navijači u transu dizali na rukama.

U  noći s ponedjeljka na utorak u Buenos Aires su sletjeli novi svjetski prvaci, nogometaši Argentine, koji su svojoj domovini donijeli treći naslov prvaka u povijesti.

Od trenutka kada je Gonzalo Montiel postigao pogodak iz jedanaesterca i time osigurao Argentini naslov svjetskog prvaka ne prestaju golema slavlja diljem Argentine, a dakako da su najveća ona u glavnom gradu Buenos Airesu.

Tako je bilo i po dolasku nogometaša koji su se u otvorenom autobusu vozili od zračne luke do trening kampa i prostorija Argentinskog nogometnog saveza, gdje su trebali dobiti nekoliko sati odmora. Više od milijun ljudi okupilo se po ulicama Buenos Airesa, kao i duž cijele rute kojom su prolazili njihovi heroji, novi svjetski prvaci premda se sve odvijalo u noćnim satima između ponedjeljka i utorka.

Argentinska vlada utorak je proglasila državnim praznikom, a nogometaši su doletjeli sa zrakoplovom na kojem su se isticale slike dvojice nogometaša, Lionela Messija i Angela Di Marije, strijelaca tri pogotka tijekom 120 minuta finala protiv Francuske.

Prvi naslov svjetskog prvaka Argentina je osvojila 1978. godine kada je i sama organizirala prvenstvo, a tadašnji junak je bio Mario Kempes. Drugo slavlje je ostvareno 1986. godine u Meksiku, a tada je apsolutni vođa Argentinaca bio Diego Armando Maradona. Potom su Argentinci čekali treći naslov sve do 2022. godine i prvenstva koje je organizirao Katar. Sada se slave Lionel Messi i društvo

image
Luis Robayo/AFP
image
Luis Robayo/AFP
image
Luis Robayo/AFP
image
Luis Robayo/AFP
image
Luis Robayo/AFP
image
Luis Robayo/AFP
image
Tomas Cuesta/AFP
image
Tomas Cuesta/AFP
image
Luis Robayo/AFP
18. travanj 2024 03:44