StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEPOPRAVLJIV RESURS

Tko će biti ravnatelj ustanove koja izađuje prostorni plan?

Piše SR
22. veljače 2020. - 08:11
Upravno vijeće Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije raspisalo je javni natječaj za izbor ravnatelja. Javiti se mogu osobe s visokom stručnom spremom iz područja tehničkih znanosti arhitektonske ili građevinske struke, sa znanjem rada s informatičkim alatima za grafičku i tekstualnu obradu podataka i najmanje 10 godina radnog iskustva na poslovima prostornog planiranja.

Ravnatelj se imenuje na četiri godine, a trenutačno tu funkciju obnaša arhitektica Marina Oreb. Zavod je osnovala Županija 2008. godine kao javnu ustanovu koja će se baviti izradom prostorno-planske dokumentacije. 

- Prostorno planiranje je skup različitih aktivnosti koje treba provoditi sustavno i kontinuirano i koje mora predstavljati sastavni dio gospodarskih i društvenih aktivnosti. Reafirmaciju prostornog planiranja, urbanizma i regionalnog planiranja treba provesti na način da se respektira pojedinačni interes, ali da se naglase i utvrde standardi od općeg i zajedničkog interesa. Odluke treba donositi na temelju znanstvenih istraživanja i logike struke, uvažavajući prostor kao ograničeni i nepopravljiv resurs. Zavod treba postati prepoznatljiva stručna institucija kako u regiji tako i u Hrvatskoj najvećim dijelom usmjerena prema prostornom uređenju koja bi u interesu županije trebala osmišljavati dugoročno korištenje i zaštitu prostora - riječi su aktualne ravnateljice Marine Oreb sa službene stranice Zavoda.

Natječaj je obavljen 19. veljače i otvoren je 15 dana. Ova je ustanova istodobno objavila je natječaj za zapošljavanje arhitekta urbanista na mjesto savjetnika za prostorno uređenje.
19. travanj 2024 21:08