StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMislili da je Fin momak

Svjedokinja pokolja u Cetinju: ‘Ubijao je ljude u foteljama, u krevetima, staro i mlado. Htio je ući i u našu kuću‘. Ubojica ipak ima kriminalnu prošlost

Piše DV/PSD
14. kolovoza 2022. - 12:00
Vuk Borilović (u krugu) zbog višestrukog ekstremnog nasilničkog ponašanja bio je osuđen na nošenje 'nanogice', ali nepravomoćnoSavo Prelević/AFP, Instagram, Jutarnji list

Vuk Borilović, koji je u petak počinio strašan masakr na Cetinju u Crnoj Gori, ipak nije bez kriminalne prošlosti, kako je isprva tvrdila Uprava tamošnje policije.

Prema pisanjima podgoričkog lista Pobjeda, Borilović je u mladosti imao četiri do pet prijava za nasilničko ponašanje, a prije šest ili sedam mjeseci prvo je verbalno, a zatim i fizički napao kolegu Marka Lagatora.

Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u Humce, ozlijedio ga, oštetio mu automobil i kamenjem gađao kuću. Lagator ga je tada prijavio, Borilović je priveden u policiju, održano je i suđenje, a Borilović je u srpnju ove godine osuđen i određena mu je obveza nošenja tzv. nanogice kako bi bio pod elektroničkim nadzorom zbog svojega nasilničkoga ponašanja.

image

'Kako tko dolazi do svojih, samo čujete jauk, lelek' (ilustracija)

Savo Prelević/AFP

No, s obzirom na to da je bio uložio žalbu, presuda nije bila pravomoćna, rekao je izvor za Pobjedu, prenosi Jutarnji list.

Policajac spasio obitelj Vujačić

Podsjetimo, ubojica je u petak poslijepodne prvo likvidirao podstanarsku obitelj, majku i dvoje djece, a onda nastavio ubijati po naselju. Usmrtio je desetero ljudi, a njega je na kraju likvidirao mještanin Nenad Neno Kaluđerović. On je trenutačno u bijegu i policija pregovara s njim o predaji.

image

Vuka Borilovića na kraju je likvidirao mještanin Nenad Kaluđerović. On je trenutačno u bijegu i policija pregovara s njim o predaji

Screenshot Twitter

U međuvremenu, u javnost curi sve više detalja o samom masakru koji je uzdrmao Crnu Goru i regiju. Amira Vujačić, njezin suprug, dvoje unučadi i svekrva pukom srećom izbjegli su krvavi pohod susjeda Vuka Borilovića na Cetinju.

- U naselju više nema pola mojih dobrih susjeda, stradali su potpuno nevini ljudi. Čovjek je išao od kuće do kuće, samo je ubijao - ljude u foteljama, u krevetima, staro i mlado. To je trajalo oko sat vremena. Došao je čak i na naše stepenice, htio je ući u našu kuću. No, na našoj terasi bio je policajac, jer se s toga mjesta najbolje vidjela Vukova kuća. I policajac nas je spasio da ovaj ne uđe u kuću da i nas... Tu su mi bila i dva unuka i svekrva, stara žena, moj suprug... Policajac nas je uspio obraniti. Ja sam danas ovdje, a i moja unučad i moja obitelj - rekla je Amira za Prvu TV, prenosi Jutarnji list.

image

'Došao je čak i na naše stepenice. No, na našoj terasi bio je policajac, i on nas je spasio da ovaj ne uđe u kuću'

Savo Prelević/AFP

Nikad više mira u Medovini

Dodaje kako se riječima ne može opisati sve što se u petak popodne događalo u Medovini.

- To je predugo trajalo, sat vremena. Kako tko dolazi do svojih, samo čujete jauk, lelek... On viče, on galami, on puca, on udara kundakom u vrata, lomi stakla... Od ovoga ćemo se svi mi Cetinjani, a pogotovo mi stanovnici naselja Medovina, teško ili nikako oporaviti - izjavila je Vujačić, kako prenosi Pobjeda.

image

'Ubojica je išao od kuće do kuće, samo je ubijao - ljude u foteljama, u krevetima, staro i mlado. To je trajalo oko sat vremena'

Savo Prelević/AFP

Za Borilovića kaže kako je bio "fin momak".

- To se od njega nikad nije moglo očekivati. Živio je možda dvije kuće od mene. On je godište moga sina, igrali su se kao djeca zajedno. Dolazi iz jedne vrlo fine obitelji. Što je bio okidač za takvo ponašanje, to znaju oni u kući - njegova majka, žena, njegovi najbliži. Učinjeno je što je učinjeno, a je li se moglo možda malo ranije reagirati, mislim da jest - kaže Amira Vujačić.

image

'Od ovoga ćemo se svi mi Cetinjani, a pogotovo mi stanovnici naselja Medovina, teško ili nikako oporaviti'

Savo Prelević/AFP

Dok je Borilović sijao smrt po susjedstvu, ona se s unucima, kako je rekla, zaključala u zahodu, a suprug joj je bio na terasi s policajcem, piše Pobjeda, prenosi Jutarnji list.

image

'Što je bio okidač za takvo ponašanje, znaju njegova majka, žena, njegovi najbliži. A je li se moglo možda malo ranije reagirati, mislim da jest'

Savo Prelević/AFP
03. veljača 2023 02:33