StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU ZAGREBU PROSLAVILI BLAGDAN PARCA

Sveti Vlaho je vazda s nama Dubrovčanima, ma gdje bili! Među uzvanicima našla su se mnoga poznata lica

Piše DV
4. veljače 2023. - 22:12
Obilježavanje Feste sv. Vlaha u Zagrebu u organizaciji Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u ZagrebuDruštvo Dubrovčana/

Veliki broj Dubrovčana i prijatelja Dubrovnika okupio se sinoć u Zagrebu u organizaciji „Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu“ kako bi prigodno obilježili blagdan dubrovačkog Parca svetoga Vlaha.

- Sveti Vlaho je vazda s nama Dubrovčanima ma gdje bili. I samo mi koji smo iz Grada znamo što za nas znači sveti Vlaho, kazala je predsjednica Društva Nikolina Klaić čestitavši 1051. Festu svetoga Vlaha. Posebno se zahvalila rektoru crkve sv. Vlaha mons. Ivici Pervanu koji je Društvu Dubrovčana za ovu prigodu poklonio barjak sv. Vlaha.

Članovi Društva Dubrovčana nazočili su i misnom slavlju koje je, umjesto u crkvi sv. Blaža u Zagrebu koja je zatvorena zbog obnove, održana u obližnjoj dvorani Kinoteke koja se pokazala premalenom u odnosu na broj nazočnih. Svetu misu predvodio je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

19. travanj 2024 15:41