StoryEditor
Hrvatska i svijetVLADA ODBILA ZAHTJEVE SINDIKATA

Sutra počinje štrajk u školama

Piše PSD.
9. listopada 2019. - 14:29
Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, nastavljen je u srijedu i završio je neuspješno. Nakon višesatnog sastanka predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je da mirenje nije uspjelo. Učitelji traže 6% veće plaće, Vlada nudi samo 2%
- Štrajk započinje 10. listopada u osnovnim i srednjim školama, najavio je Branimir Mihalinec ispred NSZSSH te istaknuo da će sutra svo nastavno i nenastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama štrajkati.
- Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve, ponudila je kroz dodatke povećanje dodatka od 2 posto od 1. listopada i 2 posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo. Možemo najaviti da će sutra početi štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će cirkularni štrajk, prvi dan, sutra, cijela Hrvatska će biti u štrajku, ostale dane će biti nekoliko županija iz oba sindikata zajedno, kazao je Mihalinec, prenosi N1.
U nekim dubrovačkim školama djeci je poručeno da večeras gledaju vijesti i mrežne stranice škole kako bi znali ima li sutra škole.
loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 10:35