StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTreba uživati

Stiže nam novo zatopljenje, temperature će mjestimično ići i do 25 stupnjeva, evo koliko će trajati

Piše dv
4. svibnja 2023. - 08:36

Razvedrava se postupno sa sjeverozapada, oblaci su se već prorijedili na sjevernom Jadranu, na krajnjem sjeverozapadu unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom, piše N1.

Drugdje je još većinom oblačno, ima i slabih oborina na krajnjem istoku, unutrašnjosti i u gorju. I u nastavku četvrtka može još lokalno biti kišnih kapi na kontinentu, no kasnije poslijepodne i navečer će se smanjivati naoblaka. Slabjet će i bura, koja u ovim trenucima otežava promet pod Velebitom.

Petak će posvuda biti većinom suh, koja kap kiše moguća je tek na istoku zemlje. Prevladavat će uglavnom sunčano, osobito duž Jadrana.

Dugoročne prognoze nisu optimistične: Pogledajte kakvi nas ljetni mjeseci čekaju

Subota isto donosi obilje sunca i uglavnom suhe prilike. Bit će toplo, temperature bi lokalno mogle prijeći 25. Vodite računa o adekvatnoj zaštiti od sunca, vrijednosti UV indeka bit će visoke!

U nedjelju će se uz južinu ponovno oblačiti, kiša i pljuskovi ponovno će biti izgledniji, osobito na Jadranu i u gorju.

Novi tjedan, čini se, donosi još nestabilnije prilike i još češće kišu i pljuskove, barem tako u ovim trenucima sugeriraju prognostički materijali. Osjetno će zahladnjeti sredinom idućeg tjedna, osobito na kontinentu.

23. rujan 2023 04:12