StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKaput, šal i kapa

Stiže nam hladni val, temperature će se spustiti ispod nule, evo gdje će biti najhladnije. Donosimo višednevnu prognozu za Dalmaciju i kontinent

Piše PSD
5. siječnja 2022. - 16:50

Sutra u prvom dijelu dana pretežno oblačno uz susnježicu i snijeg, na Jadranu uglavnom uz kišu, no i duž obale sjevernog Jadrana bit će snijega nošenog burom. Oborina lokalno može biti obilna. Poslijepodne sa sjeverozapada postupan prestanak oborine, a prema večeri i smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu slab i još ponegdje umjeren sjeverni, u gorju sjeveroistočni, donosi Slobodna Dalmacija.

image
D H M Z

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a još u prvom dijelu dana na jugu jugozapadnjak. Na kopnu jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, a dnevna između 1 i 6 °C. Temperatura zraka na sjevernom Jadranu uglavnom od 4 do 9, u Dalmaciji od 11 do 16 °C, navodi DHMZ. 

image
D H M Z

"Završava iznaprosječno toplo razdoblje! Iz skoro pa proljetnih uvjeta u većini Hrvatske gotovo pa "preko noći" prelazimo u "normalnije", zimske, navodi pak HRT.

image
D H M Z

- Stoga će na kopnu sljedećih dana povremeno i mjestimice padati susnježica i snijeg, pri čemu je snježni pokrivač najvjerojatniji u gorju. Na Jadranu pak ponegdje kiša, uglavnom u Dalmaciji i u obliku pljuskova, a većinom podno Velebita u četvrtak će biti snijega nošenog jakom i olujnom burom, na udare vjerojatno i orkanskom.

image
D H M Z

Od petka će ipak biti više sunčanog vremena nego u srijedu i četvrtak, ali i još malo hladnije. Na Jadranu će osjećaju hladnoće pripomoći bura, ali ipak malo manje jaka nego u četvrtak. Prema otvorenome moru bit će i sjeverozapadnjaka. - navela je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Evo i detaljnije, višednevne prognoze za 11 mjesta u Dalmaciji i Hrvatskoj: 

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

image
D H M Z

18. travanj 2024 02:30