StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetstravičan slučaj

Srpska policija traga za ocem monstrumom: ‘Djevojčica je zvjerski mučena. Živjela je u kadi, nije znala ni hodati‘

Piše dv/vijesti SD
28. ožujka 2023. - 10:56

MUP Srbije objavio je da traga za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje na kaznena djela nasilje u obitelji, zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe, piše Nova.rs

Podsjetimo, prije četiri dana u policijsku postaju došla je Ivana L. (47) koja je prijavila nasilje od strane nevjenčanog supruga Uroša Pašajlića koji joj je nanio vidljive tjelesne ozljede. Između ostalog navela je i da on godinama maltretira i drži kao roba svoje dijete koje živi u kadi, prenose srpski mediji.

Zamjenik javnog tužitelja dao je nalog da policijski službenici zbog uhićenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, budući da nitko nije otvarao vrata. Kada su ušli, Pašajlć nije bio u stanu, ali je pronađena djevojčica stara osam godina koja je odmah upućena na liječničke preglede i smještena u Dom za nezbrinutu djecu, odakle je prebačena u dječju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je ustanovljeno da je dijete neuhranjeno i zapušteno, prenosi Slobodna Dalmacija.
 

Djevojčica je u bolnicu dovezena dehidrirana, izgladnjela, u takvom stanju da su i liječnici plakali. Kada je dobila prvi obrok, izgledala je kao da nije jela tjednima.

Iz Centra za socijalni rad rekli su jučer da je djevojčica nakon hospitalizacije znatno bolje i da se polako oporavlja.

Djevojčica je bila u domu za nezbrinutu djecu kada je utvrđeno da su joj i otac i majka ovisnici, no prije pet godina sud ju je ipak dodijelio ocu i otad je, čini se, živjela u najstrašnijim uvjetima. Da nije spašena, vjerojatno ne bi mogla još dugo izdržati", piše Blic.rs.

image
MUP Srbije

- Djevojčica koja godinama nije vidjela svjetlost dana, zvjerski je mučena i navodno je živjela u kadi svog kupatila. Nije znala ni hodati ni govoriti, zasigurno je preživjela pakao, a koliko se sjećamo, njena majka je 2017. godine tukla svoju majku - pričaju za Blic.rs stanari zgrade u kojoj se odvijao nezapamćeni horor.

Kako su dalje ispričali, sjećaju se da je majka djevojčice završila na psihijatrijskom liječenju, a skrbništvo je dodijeljeno ocu monstrumu.

Susjedi kažu da je otac zlostavljao i majku djevojčice, kao i da je nasilje tada prijavljeno. Posljednji put su majku videli prije tri godine.

- Sjećam se da smo tada viđali plavu ženu kako svaki dan sjedi na stepenicama i plače, to je bila majka djevojčice, a iz tog stana su s vremena na vreme dopirali krici, ali mi nismo znali da je to dijete. Mislili smo da je žena. Do sada smo tri puta zvali policiju, kada bismo čuli te jauke, ali oni bi došli do vrata i otišli - navode susjedi za Blic.rs.

Stanari zgrade tvrde da se osumnjičeni, za kojim policija intenzivno traga, nije družio s nikim iz zgrade, kao i da je djelovao vrlo opasno, te da nitko nije želio imati kontakt s njim.

Susjed koji je prijavljivao nasilje kaže da je on pre četri godine primijetio da nešto nije u redu.

- Osumnjičeni je posllednje četiri godine dolazio jednom u tri meseca sa punim kesama iz marketa, ali se nije zadržavao, baš smo ga rijetko viđali. Moguće i da je samo ostavljao kese i nakon toga odlazio, a dijete jadno bilo samo tu, gladno, žedno - rekao je on.

19. travanj 2024 00:07