StoryEditor
Hrvatska i svijetISTO KAO I LANI |

SPAŠAVANJE TURISTIČKE SEZONE: Neum probleme s prijelaskom granice u pandemiji iskoristio za poziv turistima iz Srbije da ljetuju kod njih

Piše hina
16. ožujka 2021. - 20:39
Denis Jerkovic/Cropix

Vodstvo Neuma, jedine bosanskohercegovačke općine na Jadranu, pozvalo je srbijanske goste da odaberu tu destinaciju za ljetovanje jer su i lani spasili turističku sezonu kada je prijelaz granice s Hrvatskom zbog koronavirusa bio otežan za državljane obiju država Srbije i BiH.

Kako su u utorak priopćili iz Neuma, tamošnji načelnik Dragan Jurković sastao se u Beogradu s gradonačelnikom Zoranom Radojčićem s kojim je razgovarao o dolasku beogradskih turista u Neum.

"Velik broj turista u Neumu prošle godine bio je upravo iz Beograda i bilo bi dobro da se taj broj u budućnosti i poveća, u skladu s našim kapacitetima", naveli su iz općine.

Zbog promocije Neuma kao turističke destinacije, u travnju će neumski hotelijeri posjetiti Beograd i Novi Sad te se susresti s kolegama iz tih gradova i prezentirati ponudu jedinog bosanskohercegovačkoga grada na moru.

Iz Općine Neum nadaju se da je ovo tek prvi u nizu posjeta koja će pridonijeti boljoj međusobnoj suradnji.

Kada su se državljani Srbije i BiH prošle godine suočili s problemom prijelaza granice s Hrvatskom kao mjerom zaštite od širenja koronavirusa, veliki broj srbijanskih i turista iz BiH ljetovao je u Neumu čime je spašena tamošnja turistička sezona.

item - id = 1084471
related id = 0 -> 1120719
related id = 1 -> 1120712
22. rujan 2021 19:48