StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO

Snimatelj HRTV napadnut u Jasenovcu

Piše PSD.
31. siječnja 2017. - 18:10

Prema najnovijem priopćenju Hrvatskog novinarskog društva, na novinara i snimatelja HRT Igora Ahmetovića danas je nasrnuo mještanin Jasenovca koji ga je tom prigodom pokušao omesti u praćenju skupa antifašističkih organizacija iz Zagreba koje su tu došle izraziti nezadovoljstvo postavljenom pločom na kojoj piše „Za dom spremni“.

Mještaninu je zasmetalo što ga dopisnik HRT-a iz Siska snima pa ga je u tome pokušao verbalno i fizički spriječiti, uhvativši mu tom prilikom kameru jednom rukom. Ljutitom Jasenovčaninu novinar nije uspio objasniti kako snima na javnoj površini, a do većeg incidenta nije došlo samo zahvaljujući primjerenoj reakciji okupljenih.

Inače, u Jasenovcu, u blizini kojega se nalazi memorijalni centar za ubijene u ustaškom logoru smrti tijekom Drugog svjetskog rata, održan je prosvjedni skup Saveza antifašističkih boraca i antifašista grada Zagreba i zagrebačke županije, koji su izrazili nezadovoljstvo postavljanjem ploče poginulim pripadnicima HOS-a iz Domovinskog rata s natpisom „Za dom spremni“.

Ogranak HND-a na HTV-u uputio je zbog tog događaja dopis nadređenima na HRT-u u kojem ih obavještava o svemu te upozorava na izloženost napadima kojima su posredno ili neposredno ugrožena njihova sigurnost: -Upozoravamo i pozivamo HRT na reakciju prema nadležnim službama- istče se u pismu novinara vodstvu HRT.

19. travanj 2024 06:38