StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOsjetio ga i Peru

Snažan potres magnitude 6.9 pogodio Ekvador. Snimke bilježe kaos na ulicama. Zbrajaju se prve žrtve

Piše Tomislav Kukec/JL
18. ožujka 2023. - 19:58

Snažan potres pogodio je Ekvador u subotu. Prema prvim, još nepotvrđenim informacijama koje je objavio EMSC, jačina potresa iznosila je 6.9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, a epicentar mu je nedaleko grada Cuence. Zasad je potvrđeno da su stradale četiri osobe, a među njima i jedno dijete piše Tomislav Kukec za jutarnji.hr.

Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 75 kilometara. Osjetilo ga je više milijuna ljudi, a bio je toliko snažan da se osjetio i u susjednom Peruu. Tri osobe, među kojima je i jedno dijete, poginule su kada se na njih urušila kuća u Machali. Još je jedna osoba poginula u gradu Cuence, kada se na nju dok je bila u automobilu srušio komad kuće. U Peurto Bolivaru dvije su građevine odklizale u more.

Nije izdano upozorenje za možebitni tsunami.

Prema prvim snimkama koje dolaze iz potresom pogođenog područja neke ulice prepune su odrušenih komada zgrada i kuća. Tisuće ljudi su na ulicama, vide se kako tragaju među ruševinama za možebitnim žrtvama, čuju se trube i zavijanje sirena.

Korisnici su objavili i trenutak potresa u jednom supermarketu, u kojem je zavladala panika a stvari su popadale s polica.


18. ožujak 2023 21:18