StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDoznali iz Kremlja

Šef ukrajinskih obavještajaca: Vladimir Putin je bolestan i vrlo brzo će umrijeti. Želimo osloboditi Ukrajinu prije toga!

Piše anita belak krile/sd
5. siječnja 2023. - 07:57

Šef obavještajne službe ukrajinskog Ministarstva obrane Kiril Budanov u intervjuu za ABC News govorio je o trenutnom razvoju situacije, a također se osvrnuo i na zdravstveno stanje Vladimira Putina. Upitan je li predsjednik Rusije u terminalnoj fazi bolesti, odgovorio je potvrdno. Rekao je kako to nisu samo indicije nego da to pouzdano znaju, donosi Slobodna Dalmacija.

"Mi to jednostavno znamo - od ljudi, od naših izvora bliskih Kremlju, odnosno samome Putinu. Dugo je bolestan. Mislimo da će umrijeti vrlo brzo, prije nego što rat završi. Boluje od raka - kazao je Budanov.

Napomenuo je da će u slučaju Putinove smrti doći do prijenosa vlasti i moći, no da rat u Ukrajini treba okončati i prije smrti ruskog predsjednika. Prema Budanovu „ne treba se bojati te transformacije u Rusiji jer će od toga imati koristi cijeli svijet".

Očekujte nove udare ‘dublje i dublje‘ u Rusiju 

Na pitanje novinarke je li Ukrajina odgovorna za napad na rusku bazu Engels, Budanov je rekao da ne može odgovoriti, što zapravo potvrđuje da su izvršili napad.

"Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje, tek nakon završetka rata. Bilo mi je drago vidjeti taj napad, to je moja reakcija. Mislim da će biti još napada, sve dublje i dublje u teritoriju Rusije", kazao je.

Misli li tu i na Krim, upitala je novinaraka, a Budanov odgovorio potvrdno podsjetivši da je Krim ukrajinski teritorij te da tu Ukrajina može koristiti bilo koje oružje.

image

Kiril Budanov 

Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia/
24. travanj 2024 20:20