StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetfiniš posjeta

Rimac Macronu predstavio Bugatti i Neveru, slijedi svečani ručak; Ćiro Blažević: Nadam se da ću s njim razgovarati o ženama

Piše dv
25. studenog 2021. - 14:25

Nešto iza 13 sati, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku Emmanuelu Macronu izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac i glavni direktor za operacije tvrtke Bugatti Rimac Christophe Piochon predstavio je na terasi hotela Esplanade dva automobila marke Nevera i Bugatti, javlja Jutarnji list.

Inače, Bugatti je francuska tvrtka koja se nedavno preselila u Zagreb, od kada ih je preuzeo Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila Mate Rimac.

- Već je i nekako uobičajeno da hrvatska Vlada stranim gostima voli pokazati u čemu smo napredni pa mi je drago što su izabrali nas. Pogotovo zbog toga što imamo dosta zaposlenika i u Francuskoj, rekao je Mate Rimac.

Službeni posjet Hrvatskoj predsjednik Macron završit će radnim ručkom u Esplanadi kojem je domaćin premijer Plenković, a na kojem će sudjelovati i osobe iz javnog, gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života koje povezuju Hrvatsku i Francusku.

Na ručak je stigao i trener svih trenera.

- Nisam samo sretan što sam ovdje, nego i ponosan i mislim da svi Hrvati trebaju biti ponosni jer je ovo jedan od najvećih europskih političara. Nadam se da ću s njim razgovarati o ženama, rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Zlatko Dalić nije želio ništa komentirati pa je Ćiro dobacio: "To je zato što je on ipak sportaš, a ne političar."

19. ožujak 2023 21:51