StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTRAGIČNA SMRT

Rezultati obdukcije Mateja Periša: U organizmu imao tragove kokaina, amfetamina i alkohola

Piše dv
21. lipnja 2022. - 17:11

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je kako smrt Splićanina Mateja Periša (27) nije rezultat počinjenja kaznenog djela. Podsjetimo, nestao je u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine, a njegovo je tijelo pronađeno 18. svibnja u Dunavu, kod Ade Huje, prenosi Blic.

- Tijelo je pronađeno u fazi poodmaklog stupnja raspadanja. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koje su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz obavljenu istragu i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s nasiljem bilo kakve vrste, priopćilo je tužiteljstvo, prenosi Jutarnji list.

Obdukciju je obavio Institut za sudsku medicinu te je utvrđeno da na tijelu Periša nema ozljeda lubanje, vrata, trupa ni udova.

- Rezultati toksikološke analize su pokazali prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etanola. Također, u uzorku kose su identificirani kokain i benzoilekgonin u tragovima - priopćilo je Tužilaštvo, navodeći da su vještačenje obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

- Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzeli sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetili sve okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju Beograda", navodi se u priopćenju tužiteljstva.

19. travanj 2024 19:58