StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNije dugo čekala

Putinova propagandistica prokomentirala mogući pad ruskih raketa na Poljsku: ‘Sada imaju vlastiti Belgorod. A što ste očekivali?‘

Piše JL
15. studenog 2022. - 21:01

Glavna urednica Russia Todaya, Putinova propagandistica Margarita Simonjan na Telegramu je prokomentirala mogući pad ruskih raketa na Poljsku.

‘Sada Poljska ima vlastitu Belgorod regiju. A što ste očekivali?‘ napisala je kratko, prenosi Jutarnji list.

Naime, Belgorod je ruski grad četrdesetak kilometara udaljen od granice s Ukrajinom koji se, kako tvrde Rusi, nekolicinu puta dosad našao na udaru ukrajinskih raketa.

Podsjetimo, dvije osobe poginule su u eksploziji u Przewodowu, selu na istoku Poljske blizu granice s Ukrajinom.

"Vatrogasci su na mjestu događaja, nije jasno što se dogodilo", rekao je Lukasz Kucy, dežurni vatrogasni časnik u obližnjoj vatrogasnoj postaji.

Poljski radio ZET izvijestio je ranije da su dva zalutala projektila u utorak pogodila Przewodow i usmrtila dvije osobe, ali nije naveo više detalja.

Rusija je u utorak projektilima zasula ukrajinske gradove. Kijev ih je opisao kao najteže raketne napade u gotovo devet mjeseci rata.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki sazvao je hitan sastanak vladinog odbora za nacionalnu sigurnost i obranu, objavio je glasnogovornik vlade na Twitteru.

17. travanj 2024 01:25