StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Moderni nacizam‘

Putin: ‘Zapad nam prijeti Leopardima, ali mi ćemo im dovesti nešto više od tenkova... Sigurni smo u pobjedu‘

Piše dv
2. veljače 2023. - 17:04

Vladimir Putin sudjeluje danas na proslavi u Volgogradu povodom obilježavanja 80. obljetnice sovjetske pobjede u "bitci za Staljingrad", prenosi Slobodna Dalmacija.

U govoru okupljenim uzvanicima Putin je rekao kako se njegovoj zemlji prijeti njemačkim tenkovima Leopard, ali da će oni dovesti više od tenkova i naglasio: "Sigurni smo u pobjedu", prenosi Bloomberg.

Komentirajući događanja u Drugom svjetskom ratu, Putin je poručio kako "nacizam predstavlja problem i danas te da je prisutan u modernom obliku".

- Vidimo da ideologija nacizma, u svom modernom obliku, ponovo stvara izravne prijetnje sigurnosti naše zemlje. Ponovo smo primorani odbiti agresiju kolektivnog Zapada, rekao je ruski predsjednik.

Poručio je i kako Rusija ne šalje svoje tenkove na granice zapadnih zemalja, ali da ima čime odgovoriti na prijetnje, i to ne samo oklopnim vozilima.

- Oni koji europske zemlje, uključujući i Njemačku, uvlače u novi rat s Rusijom, oni koji očekuju pobjedu nad Rusijom, očigledno ne razumiju da savremeni rat s Rusijom za njih može biti potpuno drugačiji. Ne šaljemo tenkove na njihove granice, ali imamo im čime odgovoriti..., kazao je.

24. travanj 2024 08:47